Αγώνας θεσμός η Ανάβαση Πανορμίτη

Πιστός στο ραντεβού του και φέτος, ο Έλαφος διοργανώνει την ποδηλατική Ανάβαση Πανορμίτη την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή αθλητών κι αθλητριών σε αρκετές κατηγορίες.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα με επιτυχία τα τελευταία χρόνια χάρις στη συνεργασία με την εκεί Ιερά Μονή, όσον αφορά τη διαμονή των αποστολών και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε ό, τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις προς και από τη Σύμη.

Κοντά είναι επίσης ο Δήμος Σύμης αλλά και οι χορηγοί-υποστηρικτές ώστε να υπάρχει μια άψογη οργάνωση.

Ο αγώνας δεν θ’ αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με πέρσι κι έτσι η εκκίνηση θα δοθεί από την Ιερά Μονή Πανορμίτη στην επαρχιακή οδό προς τη Σύμη με τερματισμό στην Παναγία Στρατερή (σκουπίδια).

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για αγώνα δρόμου αντοχής και ειδικότερα για το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης  και για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Στον 1ο νικητή  θα δοθεί κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος θα πάρουν επίσης δίπλωμα.

Από τους διοργανωτές μάλιστα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την υγεία των συμμετεχόντων και όλων όσοι θα βρίσκονται στις διαδρομές κατά τη διάρκεια των αγώνων με ιδιώτη γιατρό και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας του νησιού σε ετοιμότητα.