Νέες προσλήψεις στη δημοτική  επιχείρηση συγκοινωνιών ΡΟΔΑ

Ρεπορτάζ:
Eυαγγελία Περγαντή

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, δρομολογήθηκε χθες μετά την προκήρυξη 23 νέων θέσεων εργασίας.

Το γεγονός αυτό, αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα καθυστερήσεων και της αντίστοιχης ταλαιπωρίας του κόσμου, που τις τελευταίες μέρες έγινε πολύ έντονη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς μιλώντας χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ελευθερία του Λόγου» στον ΠΑΛΜΟ, παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης των δρομολογίων είναι υπαρκτό και οφείλεται στις πολλαπλές εκλογές που είχαμε τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο και Ιούλιο αντίστοιχα που είχαν ως αποτέλεσμα να  «πάγωσουν» τις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού αφήνοντας έτσι την επιχείρηση, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό.

Οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία των επιβατών, οφείλονταν και σε έναν ακόμα παράγοντα:
Αυτόν της κίνησης που καταγράφεται στους δρόμους της Ρόδου, την καλοκαιρινή περίοδο.
Επιπλέον, ο κ. Παρασκευάς τόνισε πως «η υπόθεση ”ξεπάγωσε” με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ήδη από χθες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για το εποχικό προσωπικό».

Οι διαδικασίες για την πρόσληψη των εργαζομένων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει ήδη δημοσιευθεί, θα προσληφθούν 23 εργαζόμενοι με σύμβαση οκτώ μηνών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα έχουν προτεραιότητα οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ρόδου. Οι προσλήψεις θα αφορούν τις εξής ειδικότητες:

Δύο θέσεις, ΔΕ Οδηγών Λεωφορείων με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.
Δεκατέσσερις θέσεις, ΔΕ Οδηγών Λεωφορείων χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.
Μία θέση, ΔΕ Οδηγών Τουριστικού Τρένου χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.
Δύο θέσεις, ΔΕ Εκδοτικών Εισιτηρίων.
Δύο θέσεις, ΔΕ Σταθμαρχών.
Δύο θέσεις, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων.

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική έντυπη αίτηση και να την υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε στα γραφεία της υπηρεσίας.

Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύεται στη σελίδα 31 της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ” σήμερα.