Τιμητική διάκριση σε Αρχαγγελίτισσα  καθηγήτρια που διαπρέπει στην Ελβετία

Την καθηγήτρια Τσαμπίκα – Ασπασία Ψαρά, η οποία διαπρέπει ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία, θα τιμήσει το ερχόμενο Σάββατο στον Αρχάγγελο, ο γνωστός γιατρός της περιοχής μας, κος Αναστάσιος Πλατής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου, ο «Αίθωνας», τo Σάββατο 13/07 και ώρα 19:00.

Η Ψαρά Τσαμπίκα-Ασπασία είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία.
Γεννήθηκε το 1972 στην πόλη Κρέφελντ στη Γερμανία.

Από τον Μάιο του 2015 είναι ειδικευμένη νευροχειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο   Thun της Ελβετίας, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης και στο Berner Fachhochschule

Από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Μάιο του 2015: ειδικευμένη νευροχειρουργός στην κλινική Stadt Köln, Κολονία (Διευθυντής τμήματος: Prof. Dr. med. F. Weber).

Από  τον Μάρτιο του 2008 έως τον Μάιο του 2014 ειδικευμένη νευροχειρουργός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tübingen, Τμήμα Νευροχειρουργικής (Διευθυντής τμήματος: Prof. Dr. med. M. Tatagiba).

Τον Φεβρουάριο του 2008: ολοκλήρωση χειρουργικής άσκησης ως Νευροχειρουργός, Απόκτηση ειδικότητας Νευροχειρουργικής.

Από το 2004 έως το 2008: Ειδικευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Tübingen, Τμήμα Νευροχειρουργικής (Διευθυντής Τμήματος: Prof. Dr. med. M. Tatagiba).

Και από το 2002 έως το 2004, ειδικευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Freiburg, Τμήμα Νευροχειρουργικής (Διευθυντής τμήματος: Prof. Dr. med. J. Zentner).