Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 27χρονος Καρπάθιος

Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 27χρονος Καρπάθιος

Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 27χρονος Καρπάθιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος του 27χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία στα Πηγάδια Καρπάθου, και κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Ο 27χρονος, μεταφέρθηκε στο νησί μας προχθές βράδυ και άμεσα προσήχθη συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νίκο Παπανικήτα, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο συνήγορος του 27χρονου κ. Παπανικήτας, ζήτησε – σύμφωνα με πληροφορίες- τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τον πελάτη του, προκειμένου να διαπιστωθούν τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και εξαιτίας των οποίων στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί.
Παράλληλα ζητήθηκε προθεσμία έως σήμερα το μεσημέρι για την απολογία του, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 27χρονου είναι τέτοια που αγνοεί την πράξη του και αρνείται ότι έχει την όποια εμπλοκή στην παρούσα κατάσταση που είναι, ενώ προανακριτικά έχει δηλώσει ότι υπέρτατη δύναμη τον «έβαλε να το κάνει αυτό».
Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά τις όποιες εξηγήσεις θα τις δώσει σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου, δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα. Ο 27χρονος είχε πάει στο καφέ - μπαρ του 68χρονου και την ώρα εκείνη έφθασε και το θύμα. Ο δράστης βγήκε έξω από το κατάστημα και αφού συνομίλησαν για λίγο, για άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής, του επέφερε 9 μαχαιριές στην πλάτη και στο θώρακα!

Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου και εξέπνευσε ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.
Ο 27χρονος τράπηκε σε φυγή και αστυνομικοί του νησιού που κλήθηκαν στο περιστατικό τον καταδίωξαν. Ο δράστης έφθασε μέχρι το λιμάνι στα Πηγάδια Καρπάθου όπου και βούτηξε στη θάλασσα και κολυμπώντας κατέληξε σε κοντινή βραχονησίδα.
Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Καρπάθου, προσωπικό του οποίου κατάφερε τελικά στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου να εντοπίσει και να συλλάβει τον 27χρονο στη βραχονησίδα.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών