Εξετάστηκαν δύο ενστάσεις για τις δημοτικές εκλογές

Με δύο υποθέσεις ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε Κω και Κάλυμνο αντίστοιχα και αφορούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, από το δικαστήριο συζητήθηκαν οι ενστάσεις που έχει καταθέσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη «Νέα Κάλυμνος» Γεώργιος Τρικοίλης κατά του συνυποψήφιου του Γιάννη Διαμαντή. Η ένσταση αφορά τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε ο κ. Τρικοίλης σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

 Η υπόθεση συζητήθηκε χθες και παραστάθηκαν οι δικηγόροι κ.κ.  Γιώργος Μαμουζέλος, Δημήτρης Καρδούλιας και Γρηγόρης Μοράρης,  οι οποίοι και ζήτησαν να εκδοθεί προδικαστική απόφαση,  ώστε να κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες στο δικαστήριο.

Επίσης,  στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο συζητήθηκε η ένσταση που έχει καταθέσει ο υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Καρδάμαινας Κω κ. Γώργος Ψύρης, ο οποίος «έχασε» την εκλογή του για πέντε σταυρούς προτίμησης. Συνήγοροι στην υπόθεση αυτή παραστάθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Ηλίας Δασκαλάκης.

Σημειώνεται πως το ίδιο δικαστήριο επρόκειτο να εξετάσει ακόμη μία ένσταση που αφορά το Δήμο Αστυπάλαιας αλλά τελικά η υπόθεση αυτή αναβλήθηκε.