Με πλούσια παρακαταθήκη και έργο, αποχωρεί από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου ο Γ. Κασσάρας

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Κασσάρας.

Ο Καλύμνιος πολιτικός, που πριν λίγους μήνες είχε αναλάβει το κρίσιμο πόστο του Γενικού Γραμματέα, σε έναν χώρο που είχε να διαχειριστεί το κρίσιμο ζήτημα της νησωτικότητας, με αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη και εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και του Αν. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, ώστε με την γνώση του νησιώτη, να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή του, μέσα στον ιδιαίτερο νησιωτικό χώρο.

Ο Γιώργος Κασσάρας, με την ανάληψη του Υπουργείου Ναυτιλίας από την νέα πολιτική ηγεσία, έθεσε αμέσως στον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη την παραίτησή του, η οποία και έγινε σήμερα δεκτή.

Με μια εμπειρία που είναι πραγματικό πολύ πλούσια, μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ο απερχόμενος Γ.Γ, αποχώρησε από το Υπουργείο, αφήνοντας πίσω του όμως μια πλούσια παρακαταθήκη.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα σε μικρό διάστημα απέκτησε μια πολύ σημαντική και κομβική υπόσταση στην λειτουργία του Υπουργείου και κυρίως την διαχείριση ενός πολύχρονου αιτήματος της νησιωτικής χώρας, του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός μέτρου που ήρθε για να καταργήσει τις ανισότητες και αδικίες, που για πάρα πολλά χρόνια ταλάνιζαν την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των νησιών και που βρήκε εφαρμογή στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στα καύσιμα και στην επιχειρηματικότητα.

Η παρουσία του Γιώργου Κασσάρα, δίπλα στον επίσης νησιώτη,  Α. Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, ήταν καταλυτική όχι μόνο για το μέτρο του Μ.Ι. αλλά και για την ανάπτυξη μιας νησιωτικής πολιτικής, που ήρθε να συνδράμει τους νησιώτες, στην Υδατική Επάρκεια, στην υλοποίηση έργων που λίμναζαν επί δεκαετίες και να δώσει λύσεις σε χρόνια αιτήματα των κατοίκων της πλέον νησιωτικής χώρας.

Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com