Γ. Στουρνάρας: Σύντομα η πλήρης κατάργηση των capital controls

Γ. Στουρνάρας: Σύντομα η πλήρης κατάργηση των capital controls

Γ. Στουρνάρας: Σύντομα η πλήρης κατάργηση των capital controls

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

«Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα capital controls στις τράπεζες, προαναγγέλλοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ θα εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Στουρνάρας προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση εξετάστηκαν η πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας.

«Χρειαζόμαστε και άλλες συστημικές λύσεις» για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ο διοικητής της ΤτΕ ως προς τα επόμενα βήματα στον τραπεζικό τομέα. Όπως είπε, «η κυβέρνηση θα διεκδικήσει να εφαρμοστούν όλες οι εφικτές λύσεις».

Ο ίδιος σημείωσε εκ νέου την εκτίμηση της ΤτΕ ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019, το οποίο και θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση. Στο 1,9% του ΑΕΠ τοποθετεί την ανάπτυξη.

Μαξίμου: Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, κοινό συμπέρασμα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Στουρνάρα υπήρξε, ότι οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

Η κυβέρνηση δηλώνει, επίσης, πως θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10

Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας

Σε ιστορικά υψηλά, 28,5 δισ. ευρώ και 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του Τουρισμού

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 1 έως 5 Απριλίου

Νέος κατώτατος μισθός: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία

Τράπεζες / Κλειστές για 4 ημέρες - Τι ισχύει με συναλλαγές και μισθοδοσίες