Τσάντες με τρόφιμα διένειμε η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα

Τσάντες με τρόφιμα διένειμε η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα

Τσάντες με τρόφιμα διένειμε η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 686 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζει το έργο της βοηθώντας συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

Η κοινωνική δράση που κάνει εδώ και αρκετό καιρό η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη, με πρωτοβουλία του παπα-Χρήστου, ανέδειξε για ακόμα μία φορά ότι πίσω από τη Ρόδο της αστραφτερής βιτρίνας και των ρεκόρ, βρίσκεται μία κοινωνία που έχει ανάγκη ακόμα και μία τσάντα με τρόφιμα διαρκείας!

Προχθές το απόγευμα, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα διένειμε τρόφιμα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μοιράστηκαν περί τις 200 τσάντες με τρόφιμα διαρκείας, όπως ρύζι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, ρεβίθια, ζάχαρη, αλεύρι και γάλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κάθε τσάντα ζύγιζε γύρω στα 12-13 κιλά!

Και για άλλη μία φορά, έσπευσαν να πάρουν μία τέτοια τσάντα πολλές δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι βέβαια δεν προέρχονταν μόνο από την ενορία αλλά έσπευσαν και από άλλες περιοχές, ενδεικτικό και αυτό της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει (και) στην κοινωνία της Ρόδου ακόμη και για τα πλέον βασικά.

Αρκετοί συμπολίτες μας μάλιστα έφερναν μαζί τους και έγγραφα-παρόλο που δεν ζητούνται-με τα οποία αποδείκνυαν ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επίσης, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που άκουσαν για τη δράση και εξακολουθούν να προσέρχονται στην εκκλησία ζητώντας μία βοήθεια.

«Η πόρτα της εκκλησίας δεν πρόκειται να κλείσει. Θα συνεχίσουμε», λένε χαρακτηριστικά από τον Άγιο Παντελεήμονα και τονίζουν ότι εκείνο που παρατηρούν είναι ότι, δυστυχώς, έχει αυξηθεί ο αριθμός των συμπολιτών μας που προσέρχονται για να λάβουν αυτή τη βοήθεια. Σημειώνεται ότι τα τρόφιμα αυτά προσφέρονται από την εκκλησία και μέρος τους προέρχεται από δωρεές που κάνουν κατά καιρούς πιστοί.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά