Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας

Την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί το μισθό του Ιουνίου, εκφράζουν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ρόδου και καλούν τα εργατικά σωματεία της περιοχής να καταγγείλουν την καθυστέρηση αυτή.

Όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους, υπεύθυνοι για την καθυστέρηση είναι ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας από τους οποίους απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ, όπως υπογραμμίζουν, η καθυστέρηση αυτή δε συμβαίνει για πρώτη φορά.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:
«Πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του ΟΑΕΔ απέσυρε την έγκριση της μισθοδοσίας μας για τις αποδοχές του μήνα Ιουνίου, ενώ πριν από 2 μέρες επικαλέστηκε τη διόρθωση τεχνικών σφαλμάτων! Σε ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει ολιγοήμερη καθυστέρηση των αποδοχών μας και επιφυλάσσεται ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει την ημερομηνία καταβολής της μισθοδοσίας μας!

Θυμίζουμε ότι η καθυστέρηση της μισθοδοσίας στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά! Από το 2014 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται διάφοροι λόγοι για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας μας! Καθυστέρηση σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας υπήρξε και στις αποδοχές του Μαρτίου (2019). 
Δεν θα συμβιβαστούμε με τις καθυστερήσεις! Είμαστε εργαζόμενοι και οχι επαίτες ή ωφελούμενοι! Είμαστε εργαζόμενοι όπως οι συνάδελφοί μας στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, οι οποίοι περιμένουμε να πληρωθούμε για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες μας!

Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με τις καθυστερήσεις και απαιτούμε από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας αποδοχών του μηνός Ιουνίου!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία της περιοχής μας, αφενός να καταγγείλουν τις “καθυστερήσεις” της διοίκησης του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή της μισθοδοσίας του Ιουνίου και αφετέρου να μας συμπαρασταθούν στους αγώνες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα και ίσες αμοιβές!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Εκ των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου
Βελλής Ιωάννης
Σταθόπουλος Γεώργιος».