Κωπηλατώντας έφθασαν στην Κω 15 αλλοδαποί

Κωπηλατώντας έφθασαν από τα τουρκικά παράλια στην Κω 15 αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ανοικτά του νησιού από λιμενικούς.

Την ίδια ώρα άλλα 27 άτομα εντοπίστηκαν ανοικτά του Φαρμακονησίου να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα!

Πιο συγκεκριμένα, χθες πρωινές ώρες περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» της Κω, βάρκα με 9 αλλοδαπούς επιβάτες, οι οποίοι περισυλλέγησαν και διασώθηκαν από τους Λιμενικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο επιβατικό λιμάνι της Κω.

Επίσης, πρωινές ώρες προχθές προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» της Κω, φουσκωτή κωπήλατη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 6 αλλοδαποί.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων εννέα (09) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως έγινε γνωστό, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και πάλι στη θαλάσσια περιοχή της «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ» στην Κω, μία δεύτερη φουσκωτή κωπήλατη βάρκα, με 9 αλλοδαπούς επιβαίνοντες οι οποίοι περισυλλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Κω.
Τέλος, προχθές τα ξημερώματα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με 27 αλλοδαπούς επιβάτες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.