Ρόδος: Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές από την Αρχαιολογία στην οδό Καμείρου

Ρόδος: Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές από την Αρχαιολογία στην οδό Καμείρου

Ρόδος: Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές από την Αρχαιολογία στην οδό Καμείρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1241 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές στην οδό Καμείρου, που έφεραν στο φως έναν μικρό αρχαιολογικό χώρο, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής είναι θέμα χρόνου για να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης που έμεινε στη μέση.

Χτες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης επισκέφθηκαν την περιοχή στο πλαίσιο μικρής περιοδείας με τα μικρά λεωφορεία που απέκτησε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, και είδαν από κοντά το χώρο.

Τώρα πλέον οι αρμόδιοι της Αρχαιολογίας είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν τι θα γίνει στο σημείο εκείνο ώστε να μετατραπεί η οδός Καμείρου σε μονόδρομο με άνοδο για να αλλάξει και η Μιχαήλ Πετρίδη και να μετατραπεί σε κάθοδο.

Ερωτηθείς για το θέμα ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Η Μιχαήλ Πετρίδη προβλέπεται να γίνει κάθοδος και μάλιστα διπλής κυκλοφορίας ενώ στην οδό Καμείρου ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές με την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η υπηρεσία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και είμαστε στη φάση να δούμε πώς θα προσαρμοστούν οι μελέτες.

Αν χρειαστεί δηλαδή να γίνει κάποια παρέμβαση στη μελέτη για να προστατευτεί και να μη σκεπαστεί αυτό το ταφικό συγκρότημα, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή.

Όλα τα ευρήματα που βρέθηκαν καταγράφηκαν στα αρχεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, και η επόμενη φάση είναι η μελέτη που έχει εκπονήσει ο δήμος σε συνδυασμό με μελέτη της ΔΕΥΑΡ ώστε να λειτουργήσει ο δρόμος και να γίνει ο οδός Καμείρου άνοδος με έξοδο προς το ΜΗΔΙΑ.

Αν σκεπαστεί το σημείο, η μελέτη υπάρχει και η ΔΕΥΑΡ ολοκληρώνει τη δική της μελέτη για το αποχετευτικό και το δίκτυο ύδρευσης. Το έργο είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 και θα μπει και στο πρόγραμμα του 2020».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη