Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  το 5ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11-13 Ιουλίου στην Πύλη του Αγίου Παύλου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την arte con anima και τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ έκανε από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία και συνδιοργανώνει το φεστιβάλ, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού ∆ωδεκανήσου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ. Κάλλιστος ∆ιακογεωργίου. Στη συνέχεια,  ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Σέργιος Αϊβάζης καλωσόρισε τον κόσμο και παρουσίασε το ιστορικό του φεστιβάλ από την ίδρυσή του το 2015.

Το φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία της η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο  κυρία Αλίκη Μοσχή-Gauguet

Πλήθος κόσμου, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες κατέκλυσαν από νωρίς τον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ δημιουργώντας μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αξίζει να σημειωθεί πως για όλες οι συναυλίες καθώς και το σεμινάριο κρουστών ήταν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Κατα τη διάρκεια του τριημέρου περισσότερα από 2500 άτομα απόλαυσαν μουσική τζαζ σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο τον οποίο οι διοργανωτές φρόντισαν να αναδείξουν με ιδιαίτερο φωτισμό πάνω στα τείχη.  

Το 3ήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ φιλοξένησε 16 καλλιτέχνες από τη Ελλάδα (Ρόδο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη), την Κύπρο και την Αγγλία.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οργανώθηκε ανοικτό master-class από τον επαγγελματίας ντράμερ και παιδαγωγό Ιωάννη Βαφέα με θέμα JAZZ DRUMMING - Τα ντραμς στην Τζαζ Μουσική.  

Τα σχήματα που έλαβαν μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου είναι τα παρακάτω:
Trio Χριστοδούλου - Χασάπης

Γιάννης Χριστοδούλου- πιάνο
Μάριος Χριστοδούλου- ακουστικό μπάσο
Νίκος Χασάπης-τύμπανα

IOANNIS VAFEAS Trio
feat. VASILIS XENOPOULOS

Βασίλης Ξενόπουλος- Σαξόφωνο
Ιωάννης Βαφέας-Τύμπανα
Μιχάλης Μέσσιος-Κοντραμπάσο
Χρήστος Γερολατσίτης- Πλήκτρα

YFG (Yiorgos Fakanas Group)
Γιώργος Φακανάς- Μπάσο
Δημήτρης Σεβδαλής- Πλήκτρα
Jim Πολίτης – Κιθάρα
Μένιος Πασιαλής – Τύμπανα

Pavlos Michailidis “Paulus” Quintet
Παύλος Μιχαηλίδης-Πιάνο
Γιάννης Οικονομίδης-Τρομπέτα, φλικόρνο
Μάκης Στεφανίδης-Ηλ. Κιθάρα
Λάκης Τζήμκας-Κοντραμπάσο
Αλέκος Σπανίδης-Τύμπανα.