Επιστολή του Τάκη Μιχαηλίδη προς τον δήμαρχο Ρόδου

Επιστολή του Τάκη Μιχαηλίδη προς τον δήμαρχο Ρόδου

Επιστολή του Τάκη Μιχαηλίδη προς τον δήμαρχο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Μέσω αυτής ζητά να μάθει τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για το …μέλλον του νησιού μας στον θεσμό των Island Games

Χωρίς εκπροσώπηση έμεινε η Ρόδος στα Island Games του Γιβραλτάρ που ολοκληρώθηκαν τη 12η Ιουλίου, κάτι που δημιούργησε αλγεινή εντύπωση με δεδομένο ότι ο Δήμος μας αρχικώς φάνηκε να κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να υπάρξει αποστολή στους αγώνες, αλλά εν τέλει κανείς αθλητής μας δεν ταξίδεψε για ‘κει.

Ο Τάκης Μιχαηλίδης, πρώην διευθυντής του ΡΟΑΝ, πριν από οκτώ μέρες απέστειλε στο δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο την παρακάτω επιστολή, προκειμένου να έχει μια επίσημη ενημέρωση για το …μέλλον του νησιού μας στη διοργάνωση:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Το νησί μας συμμετέχει μετά από αίτημα-φάκελο του Δήμου Ροδίων που κατέθεσε στον θεσμό International Island Games Association (www.iiga.net) από το 1997, μετά την ενημέρωση που έλαβε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ροδίων στα πλαίσια των διαδικασιών για τη διδυμοποίηση του νησιού μας με το νησί Γκότλαντ της Σουηδίας.

Η αποδοχή έγινε από τη Γενική Συνέλευση των νησιών-μελών που πραγματοποιήθηκε στο νησί Τζέρσεϋ, τον Ιούνιο του 1997 κατά τη διάρκεια των 7ων αγώνων. Από τότε το νησί μας συμμετείχε στους αγώνες στο αδελφό νησί Γκότλαντ της Σουηδίας το 1999, στο Άιλ Οφ Μαν το 2001, στους αγώνες του οποίου παρευρεθήκατε. To 2003 στο Γκένσεϊ, της Αγγλίας όπου στη Γενική Συνέλευση το νησί μας ανέλαβε, μετά από ψηφοφορία, τη διοργάνωση των αγώνων του 2007. Το 2005 στο νησί Σέτλαντ της Σκοτίας, όπου έγινε η παρουσίαση της προετοιμασίας των αγώνων του 2007.

Το 2007 πραγματοποιήθηκαν από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, στο νησί μας με εξαιρετική επιτυχία οι 12οι αγώνες. Καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών το οποίο διατηρείται μέχρι και σήμερα. Καταγράφηκαν στο on line σύστημα 3.500 συμμετοχές αθλητών και συνοδών ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των συγγενών, φίλων και φιλάθλων που βρέθηκαν στο νησί μας για τους αγώνες.

Πραγματοποιήσαμε την τρίτη σε μέγεθος σύνθετη (multi sport) διοργάνωση στη χώρα, μετά την Ολυμπιάδα και Παρολυμπιάδα. Αξιοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν 32 εγκαταστάσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού με τη συμμετοχή και τον 10 δήμων του νησιού.

Τεράστια ήταν τα οφέλη σε νέες εγκαταστάσεις όπως ο Στίβος τα 7 γήπεδα Τένις, τα σκοπευτήρια στον Καλαμώνα και στην οδό Καποδιστρίου και σημαντικές βελτιώσεις σε όλες όσες αξιοποιήθηκαν. Στον τομέα της οικονομίας του νησιού τα έσοδα ήταν τεράστια. Τέλη παρεπιδημούντων, ΦΠΑ, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ο θεσμός των Island Games συνέβαλε τα μέγιστα στην αθλητική ανάπτυξη του νησιού μας. Λειτούργησε ως κίνητρο και επιβράβευση για τους νέους αθλητές, συνέβαλε στην εξωστρέφεια των αθλημάτων, αποκτήθηκε σημαντική τεχνογνωσία και πρόβαλε το νησί μας διεθνώς. Το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι αγώνες στο Γιβραλτάρ οπού συμμετέχουν 2.800 αθλητές από 23 νησιά και χωρίς τη συμμετοχή του νησιού μας. Παράλληλα με τους αγώνες πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη τακτική Γενική Συνέλευση όπου δεν υπήρξε εκπροσώπηση της Ρόδου.

Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να συνεχίσει το νησί μας να συμμετέχει στο θεσμό και να μπορέσει να συνεχίσει να απολαμβάνει τα σημαντικά οφέλη και να διοργανώσει ξανά στο μέλλον τους σημαντικούς αυτούς αγώνες;

Μετά τιμής
Μιχαηλίδης Τάκης»

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου