Εκδηλώσεις μνήμης από την Εβραϊκή κοινότητα Ρόδου

Εκδηλώσεις μνήμης από την Εβραϊκή κοινότητα Ρόδου

Εκδηλώσεις μνήμης από την Εβραϊκή κοινότητα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Τον Ιούλιο του 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της Εβραϊκής κοινότητας Ρόδου και Κω στο Άουσβιτς στις 23 Ιουλίου 1944.

Οι φετινές εκδηλώσεις Μνήμης οργανώνονται από την Κοινότητα Ρόδου με ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της συγκεκριμένης επετείου και της συμμετοχής ικανοποιητικού αριθμού Ροδιτών του εξωτερικού.
Η επίσημη τελετή Μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στην Εβραϊκή Συναγωγή Ρόδου παρουσία των τοπικών αρχών και εκπροσώπων του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν επίσης προβολή ταινίας, συναυλία αφιέρωμα στο Leonard Cohen, διαλέξεις βασισμένες στο ιστορικό της Κοινότητας μέσα από τα ιταλικά αρχεία και μουσική βραδιά με σεφαραδίτικη μουσική από το ροδίτικο μουσικό συγκρότημα «AMANESSA».

«Αφιέρωμα στον Leonard Cohen»
Μία συναυλία αφιερωμένη στον Leonard Cohen. Τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, με τη συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών και λιτών οπτικών παρεμβάσεων.

Η Nalyssa Green, η Sugahspank και η Louis μας ταξιδεύουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen.

Ο Cohen αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Ποιητής, μουσικός, δάσκαλος και μαθητής μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά "θεία" χρυσή φωνή. Γοητευτικός, ευγενικός και ουσιαστικός όπως τα τραγούδια του, ο Leonard έζησε μια γεμάτη ζωή.

Η αγάπη του για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση με τις αδυναμίες της είναι έκδηλη στη μουσική του, ενώ το χιούμορ και η μελαγχολία, το ταξίδι και ο προορισμός, το σώμα και το πνεύμα είναι δίπολα που συνυπάρχουν αρμονικά στο έργο του.

Έξι μουσικοί επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν στιγμές από την πορεία του. Τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές πορείες αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα προσεγγίσουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει η βαριά αντρική φωνή του Cohen.

Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou is, πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes) θα συναντηθούν στη σκηνή και θα δημιουργήσουν μία μοναδική ζωντανή σύμπραξη προς τιμή του μεγάλου Leonard Cohen.

Διαβάστε ακόμη

Παρουσίαση του βιβλίου: «Ο κόσμος που ξέραμε»

Εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παυλίδη στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Εορταστικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Μονολίθου

Πασχαλινή συναυλία Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου

Σεμινάριο για την αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων

Διάλεξη της αρχαιολόγου Χαρούλας Φανταουτσάκη στην οπλοθήκη de Milly

Ατομική έκθεση- εγκατάσταση της Ροδίτισσας εικαστικού Ειρήνης Βαζούκου στο Παρίσι

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό