Xώροι στάθμευσης σε Λίνδο και Ιαλυσό

Xώροι στάθμευσης σε Λίνδο και Ιαλυσό

Xώροι στάθμευσης σε Λίνδο και Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1464 ΦΟΡΕΣ

Χώρους στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των οδηγών αυτοκινήτων θα δημιουργήσει ο δήμος Ρόδου στις δημοτικές κοινότητες της Ιαλυσού και της Λίνδου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα το θέμα έρχεται προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη 23 του μήνα, ώστε να καθοριστούν οι όροι διακήρυξης του έργου και να αρχίσει να εκτελείται άμεσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 161.290 ευρώ. Μάλιστα το σχέδιο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρων που ήδη χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ και στις δύο κοινότητες.

Ειδικότερα, στην Ιαλυσό ο χώρος βρίσκεται δίπλα στο ταχυδρομικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ πίσω από τη στάση των λεωφορείων και από καιρό έχει γίνει μία πρόχειρη διαμόρφωση για να δέχεται τροχοφόρα.
Ο χώρος έχει έκταση 2 στρεμμάτων και μετά την οριστική του διαμόρφωση που θα περιλαμβάνει διαγράμμιση, σήμανση και φωτισμό, θα μπορεί να φιλοξενεί 80 οχήματα,

Στην κοινότητα της Λίνδου, το έργο θα υλοποιηθεί στο χώρο πάνω από τον Άγιο Παύλο, όπου ήδη παρκάρουν όλα τα είδη οχημάτων. Πρόκειται, σύμφωνα με τη μελέτη, για μία έκταση πάνω από πέντε στέμματα και συγκεκριμένα 5.224 μέτρα μπροστά από την είσοδο του βιολογικού, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να φιλοξενήσει 150 αυτοκίνητα.

Και στις δύο κοινότητες το πρόβλημα στάθμευσης είναι μεγάλο και μάλιστα πολλές φορές δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα σε οδηγούς, διερχόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους οι οποίοι ζητούν την εξεύρεση λύσης.

Ειδικά στη Λίνδο, όπου το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο και κάθε χώρος στάθμευσης είναι πολύτιμος για τους επισκέπτες το καλοκαίρι, η δημιουργία ενός κατάλληλου χώρου με τις αντίστοιχες υποδομές θα λύσει μεγάλο μέρος του.

Είναι μάλιστα συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν διαπληκτισμοί στη διεκδίκηση μίας θέσης στάθμευσης, ελλείψει χώρων ικανών να καλύψουν τις ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης