Ιδιαίτερη σημασία έχει το αντάμωμα των απόδημων Ροδίων

Ιδιαίτερη σημασία έχει το αντάμωμα των απόδημων Ροδίων

Ιδιαίτερη σημασία έχει το αντάμωμα των απόδημων Ροδίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Στη σημασία που έχει και το φετινό αντάμωμα των αποδήμων Ροδίων, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος τουρισμού και Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου, με αφορμή τη διοργάνωσή του για μία ακόμα χρονιά στο νησί μας.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι παράλληλα θα γίνουν και οι εργασίες του προσυνεδρίου του παρροδιακού συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» και τόνισε ότι απώτερος στόχος του ανταμώματος είναι να έρθουν οι απόδημοι της τρίτης και τέταρτης γενιάς στη Ρόδο για να γνωρίσουν την πατρίδα των προγόνων τους.

«Το αντάμωμα και η γιορτή θα γίνουν στο Ασκληπειό το Σάββατο 27 Ιουλίου και προσκεκλημένοι είναι όλοι οι απόδημοι για να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και να απολαύσουν μία εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας από τον πολιτιστικό σύλλογο Ασκληπειού και γενικά να ζήσουν, να θυμηθούν μέσα από τα τραγούδια και να έρθουν κοντά.

Παράλληλα ξεκινούν και οι εργασίες του προσυνεδρίου του παρροδιακού συλλόγου «Απόλλων» την ίδια μέρα το πρωί στα Μαριτσά, όπου υπάρχει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα.

Θα αναπτυχθούν διάφορα θέματα των απόδημων Ροδίων συνεχίζοντας μία παράδοση που ξεκίνησε στο Ασκληπειό. Οι δεσμοί των Ροδίων με τους αγαπημένους μας ξενιτεμένους έχουν συσφιχθεί και θα συνεχίσουν με πολλές άλλες παράλληλες δράσεις. Νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία και με τον Ηλία Τομάζο όλες τις επόμενες μέρες να μιλήσουμε αναλυτικά για το πρόγραμμα, ώστε να δώσουν ένα φόρο τιμής εδώ στην πατρίδα τους τη Ρόδο, όπως λένε.

Ο αρχικός στόχος που παραμένει και ελπίζω και η νέα δημοτική αρχή να το υιοθετήσει είναι να μπορέσουμε να φέρουμε τη νέα γενιά, την τρίτη και την τέταρτη γενιά ώστε να επισκεφτεί τη Ρόδο και να έχει τα βιώματα αυτά που θα τη δέσουν με τον τόπο των προγόνων τους και η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συσφίγξουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και τη Ρόδο.

Μάλιστα το κομμάτι των κατασκηνώσεων έχει προχωρήσει για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου καθώς και πολλές άλλες δράσεις όπως αγώνες που θα γίνουν φέτος στον Άγιο Σουλά και άλλα που θα επικεντρώνονται σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τη νεολαία.

Μάλιστα 11 Αυγούστου καλούμε ξανά στο Ασκληπειό, τους νέους τις νέες αλλά και μεγαλύτερους, στο περπάτημα που θα γίνει στη φύση μία σημαντική δράση όπου θα μπορέσουν να βιώσουν όλοι μαζί αυτά που μας δίνει η ροδίτικη γη. Φυσικά θα έχουμε μουσική και χορό και έτσι θα κλείσει ο κύκλος των δράσεων που έχουν να κάνουν με τους απόδημους ροδίους» είπε η αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»