Παναγιώτης Διακοφώτης: «Γήπεδο στον Καλαμώνα!»

Τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή του Καλαμώνα θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη, μια βασική προτεραιότητα των αρχών του τόπου μας, σε ότι έχει να κάνει με τα έργα αθλητικής υποδομής στο νησί μας.

Μιλώντας στην «Αθλητική Ροδιακή» για το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
«Την περιοχή του Καλαμώνα δεν την βρήκαμε εμείς. Ειπώθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο τον κ. Χατζηδιάκο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία της ΕΠΣΔ πριν από τις εκλογές.

Εμείς συμφωνούμε, δεν έχουμε πρόβλημα με την περιοχή. Φθάνει να γίνει ένα νέο σύγχρονο γήπεδο.
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου, καθώς θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για το νησί μας. Πρέπει όλοι οι φορείς να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με αυτό το θέμα, γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

Σε ερώτηση για το ποδοσφαιρικό μέλλον της περιοχής μας, απάντησε ως εξής:
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για να έχει ποδοσφαιρικό μέλλον η περιοχή μας θα πρέπει να γίνει …συγχώνευση όχι ομάδων αλλά παραγόντων. Πρέπει όλοι μαζί να ενωθούν και να βοηθήσουν μια ομάδα, η οποία θα προχωρήσει και θα ανέβει ψηλά. Πιστεύω ότι το νησί δεν αντέχει περισσότερες από μια ομάδες σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.  Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια ομάδα, η οποία θα μπορεί να σταδιοδρομήσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να φθάσει μέχρι και την Super League».

Μιλώντας για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τη συμμετοχή της Ρόδου, τόνισε:
«Η Ρόδος πιστεύω ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα, ικανή να πρωταγωνιστήσει σε οποιονδήποτε όμιλο.
Όμως εμείς σαν ΕΠΣΔ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, για μια ακόμα φορά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθήσουμε ο εκπρόσωπος μας να είναι σε έναν συμφέρον όμιλο».