Νεαροί τσιγγάνοι “ξήλωσαν” χαλκοσωλήνες από το Βενετόκλειο σχολείο

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν τρεις νεαροί Ρομά, οι οποίοι εντοπίστηκαν προχθές το πρωί επ’ αυτοφώρω να «ξηλώνουν» χαλκοσωλήνες από το ιστορικό κτήριο του σχολικού συγκροτήματος του Βενετοκλείου!

Πρόκειται για τρία άτομα ηλικίας 16, 17 και 23 ετών, οι οποίοι νωρίς το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου πήγαν στο Βενετόκλειο και άρχισαν να αφαιρούν μεταλλικούς σωλήνες (χαλκοσωλήνες) που ήταν τοποθετημένοι στο κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου για τις υδρορροές του σχολείου. Οι δράστες ξήλωσαν κυριολεκτικά όλους του σωλήνες που βρίσκονταν στην πίσω αυλή, μπροστά στην πλευρά της εισόδου του σχολείου, αλλά και των γηπέδων!

Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 1500 ευρώ, καθώς κατάφεραν να αφαιρέσουν σωλήνες μήκους τουλάχιστον 50 μέτρων, όμως εξίσου σοβαρό είναι το γεγονός της ζημίας που έχει υποστεί το «σώμα» του κτηρίου του σχολικού συγκροτήματος εξαιτίας του βίαιου τρόπου αφαίρεσης των χαλκοσωλήνων!
Οι δράστες εντοπίστηκαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση περιοίκων, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους τρεις νεαρούς Ρομά και το τι έκαναν εκεί, κάλεσαν την αστυνομία. Προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τους τρεις Ρομά, οι οποίοι μάλιστα είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητο (τύπου αγροτικό) με το οποίο κινούνταν, τους σωλήνες!

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και κινήθηκε σε βάρος τους η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, ωστόσο το όλο περιστατικό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πόσο εύκολα μπορεί να λεηλατηθεί ένα τέτοιο ιστορικό κτήριο όπως αυτό του Βενετοκλείου και στο οποίο στεγάζονται τέσσερα σχολεία!
Σε περίοδο κρίσης, όπου η συντήρηση των σχολικών μας κτηρίων δεν είναι και η πλέον εύκολη υπόθεση, περιστατικά όπως το συγκεκριμένο έρχονται να  δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση αλλά και να επισημάνουν την ανάγκη φύλαξης των σχολείων μας και τις χρονικές περιόδους που αυτά δεν λειτουργούν.