Μ. Χατζηλαζάρου: Δύσκολη θα είναι φέτος η τουριστική σεζόν στη Ρόδο

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κινηθεί φέτος η τουριστική περίοδος, όπως εκτιμά η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι το 2019 δεν θα είναι μία εύκολη σεζόν.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η φορολογία και οι χαμηλές τιμές των τουριστικών πακέτων των ανταγωνιστών μας, πλήττουν το δικό μας τουριστικό προϊόν, όμως δεν παραλείπει να τονίσει ότι επικρατεί πλέον η τάση του ποιοτικού και όχι του μαζικού τουρισμού στη Ρόδο.

«Από το χειμώνα βλέπαμε κάποιες τάσεις εξισορρόπησης της σεζόν. Θεωρώ ότι δεν είναι μία εύκολη τουριστική περίοδος η φετινή μιάς και έχουν ανοίξει νέες αγορές. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει κόσμος αυτή τη στιγμή στο νησί και θεωρώ ότι θα κλείσουμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένας περεταίρω σχεδιασμός ώστε να θεμελιώσουμε πλέον σε πιο ισχυρές βάσεις το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Θέλει εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια και την απαραίτητη προβολή και προώθηση ώστε να παραμείνουμε στις υφιστάμενες αγορές να ανοιχτούμε περισσότερο στις νέες και να έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στους επισκέπτες μας τις εμπειρίες αυτές που προσδοκούν από ένα νησί τέτοιου μεγέθους» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η υψηλή φορολογία που υπάρχει σίγουρα και επηρεάζει ξεκινώντας με τους γείτονες και την τουρκική λίρα και σίγουρα είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς τέτοιες καταστάσεις. Η Ελλάδα και η Ρόδος όμως δίνουν την ασφάλεια και την ικανοποίηση στους επισκέπτες και σίγουρα την προτιμούν παρά τη διαφορά στις τιμές και στις προσφορές.

Άλλωστε νομίζω ότι οι όλοι οι επιχειρηματίες αλλά και οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης τείνουν στο να κινηθούμε σε ποιοτικότερο κόσμο και όχι κατ’ ανάγκη στο μαζικό τουρισμό».