Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ την πολιτική της Booking.com

Η πολιτική της Booking.com να χρεώνει προμήθεια 15-25% επί του συνόλου της τιμής των ξενοδοχείων, στην οποία περιλαμβάνονται και οι φόροι, και όχι επί της «καθαρής» τιμής του καταλύματος είναι μια απαράδεκτη και αθέμιτη πρακτική σε βάρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Αυτό επισημαίνει, μιλώντας στο Tornos News o πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Γρηγόρης Τάσιος, αποκαλύπτοντας ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί σύντομα σε συνάντηση με το νέο υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη. Το θέμα είχε τεθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ.

Το πάγιο αίτημα της ΠΟΞ είναι  η τιμή του καταλύματος από την οποία παίρνει προμήθεια η Booking να είναι η καθαρή τιμή και όχι η τελική που περιλαμβάνει τους φόρους. Mε την τακτική αυτή υπάρχει μια μεσοσταθμική επιβάρυνση τουλάχιστον 5% στο κόστος του Ελληνα ξενοδόχου, τονίζει ο κ. Τάσιος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε ότι στις ΗΠΑ, όπου η Βooking.com δεν έχει αντίστοιχα μεγάλο μερίδιο αγοράς με την Ευρώπη, η προμήθεια εφαρμόζεται επί της καθαρής τιμής του καταλύματος ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη στο πλαίσιο μεμονωμένων συμφωνιών με αλυσίδες ξενοδοχείων.

Σχολιάζοντας την απόφαση της πλατφόρμας να απελευθερώσει τους περιορισμούς χρήσης keywords στα ξενοδοχεία, ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι οι αλλαγές ακόμη αξιολογούνται και αναμένεται να βελτιώσουν τη γενική διαδικτυακή προβολή των ξενοδοχείων με keywords μέσω της Google. Η άρση των περιορισμών της Booking.com θα διευκολύνει τις αναζητήσεις με λέξεις κλειδιά απελευθερώνοντας τη δυνατότητα να γίνονται ευκολότερα πωλήσεις, τόνισε.