Σε διάλυση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα προχωρήσει ο δήμος Ρόδου

Σε διάλυση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα προχωρήσει ο δήμος Ρόδου

Σε διάλυση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα προχωρήσει ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1742 ΦΟΡΕΣ

Εάν μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν υπάρξει τροπολογία

Αν μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν υπάρξει τροπολογία που να δίνει παράταση ζωής στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ υπό τη σημερινή της μορφή, τότε ο πρόεδρός της αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας θα προχωρήσει στη διάλυση της εταιρείας όπως ορίζει ο νόμος.

Αυτό ξεκαθάρισε χτες ο κ. Πάλλας μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας την Παρασκευή το μεσημέρι, παρουσία του νομικού συμβούλου της ΠΕΔ και του σωματείου των Εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση γύρω από την παρούσα κατάσταση.

Σημειώνεται ότι, όπως τόνισε ο ίδιος, αν δεν υπάρξει η πολυπόθητη τροπολογία, και η εταιρεία κλείσει, τότε δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει με την υπάρχουσα μορφή και η συζήτηση θα αφορά πλέον τη δημιουργία μίας νέας εταιρεία υπό άλλη μορφή.

Ο κ. Πάλλας που εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί λύση έστω και μέσα σε αυτό το διάστημα των λίγων ημερών, υπογράμμισε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους του τέως αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, που ανέλαβε την προώθηση του ζητήματος με αποτέλεσμα να μας προλάβουν οι εκλογές.

Ειδικότερα επί του θέματος δήλωσε τα εξής: «Πήρα την πρωτοβουλία και συγκαλώ διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ καλώντας το σωματείο των Εργαζομένων και το νομικό σύμβουλο της ΠΕΔ κ. Πέρο ώστε να τους ενημερώσω για το που βρισκόμαστε και να με ενημερώσει και το σωματείο για τις επαφές του και τι δεσμεύσεις υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Εγώ θα τους ενημερώσω ότι θα είμαι πρόεδρος μέχρι τις 31 Αυγούστου και εάν μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν περάσει κάποια τροπολογία, είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να κάνω παύση της εταιρείας. Δεν μπορώ να πάω στο νέο δημοτικό συμβούλιο με ανοιχτή την εταιρεία χωρίς να υπάρχει τροπολογία.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εταιρεία δεν θα υπάρχει και πρόεδρος άρα ο τελευταίος πρόεδρος εφόσον δεν υπάρξει τροπολογία θα είμαι εγώ και έχω την υποχρέωση για να μην κατηγορηθώ για παράβαση καθήκοντος να προχωρήσω σε αυτή τη λύση.

Θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση να τους τα πει και ο νομικός σύμβουλος ώστε να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η Βουλή θα λειτουργεί μέχρι 15 Αυγούστου, μακάρι οι βουλευτές του νομού να το προσπαθήσουν, να πιέσουν και να περάσει. Ποιος δεν το θέλει; Και ο δήμος και η περιφέρεια είναι υπέρ της τροπολογίας, θεωρώ όμως ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Ξεκινήσαμε από Γενάρη με την προηγούμενη κυβέρνηση και φτάσαμε στις εκλογές και περιμέναμε από μέρα σε μέρα και δεν έγινε τίποτα. Μέσα σε 15 μέρες θα προλάβουν;

Αν γίνει παύση, η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει πια. Μπορεί να λειτουργήσει με άλλη μορφή, κάτι που πρέπει να το διαχειριστούν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου, αν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για νέα εταιρεία. Γι’ αυτό υπογραμμίζω ότι από τη στιγμή που πάψει να υπάρχει η εταιρεία είναι πάρα πολύ δύσκολο να λειτουργήσει με την ίδια μορφή. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό ζητούσαμε: να περάσει η τροπολογία ώστε να δοθεί στην εταιρεία μία παράταση ζωής για δέκα χρόνια» είπε και κατέληξε λέγοντας:

«Έγιναν προσπάθειες από όλους μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Καλό είναι ότι εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ο λόγος που δεν προχώρησε ήταν η ολιγωρία που έδειξε το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής με το βουλευτή μας τον υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό. Το πήγαμε πολύ πίσω και αργήσαμε. Βέβαια δεν ήταν κάτι εύκολο. Πρέπει να πείσεις κάποιους ανθρώπους, για την τροπολογία. Την τελευταία στιγμή που το προσπάθησε δεν ήταν εφικτό να γίνει γιατί ήταν προεκλογική περίοδος και ο υπηρεσιακός υπουργός δεν ήθελε να το περάσει».

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο