Στη Νίσυρο τα πληρώματα  του Rodos Cup

Συνεχίστηκε το 23ο Rodos Cup, ο διεθνής  αγώνας που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη δεύτερη ιστιοδρομία, προχθές Τρίτη, που πραγματοποιήθηκε εκκινώντας από την Κάλυμνο και καταλήγοντας στη Νίσυρο.

Τη Δευτέρα ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης στάσης τους στο νησί των σφουγγαράδων, την όμορφη Κάλυμνο, οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα χωριά και στους οικισμούς και να ξεκουραστούν ενόψει της συνέχειας του αγώνα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκαν επίσης και οι απονομές στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας.

Στη δεύτερη απαιτητική ιστιοδρομία, τα 84 σκάφη έπρεπε να διανύσουν 30 ναυτικά μίλια. Εκκίνησαν έξω από το λιμάνι της Καλύμνου και κινήθηκαν αρχικά Νοτιοδυτικά, παράλληλα με τις βόρειες ακτές του νησιού της Κω.

Στη συνέχεια, πήραν πορεία προς τα νοτιοανατολικά για να διανύσουν τα τελευταία μίλια προς τη γραμμή τερματισμού, η οποία είχε στηθεί έξω από το λιμάνι του Μανδρακίου.

Τα σκάφη στη συνέχεια ελλιμενίστηκαν στη Μαρίνα των Πάλλων, όπου οι ιστιοπλόοι θα παραμείνουν μέχρι και σήμερα το πρωί. Θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο όμορφο νησί της Νισύρου και να επισκεφτούν το μοναδικής ομορφιάς ηφαίστειο του νησιού.