Αναστέλλεται η κατάσχεση λογαριασμών ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου

Μία πολύ σημαντική απόφαση εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου (Τμήμα 1ο Μονομελές), σύμφωνα με την οποία όχι μόνο αναστέλλεται η κατάσχεση λογαριασμών ξενοδοχειακής εταιρείας της περιοχής μας, αλλά και αποδεσμεύονται!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση που έχει κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, όλα ξεκίνησαν όταν η Εφορία δέσμευσε τους λογαριασμούς των τραπεζών που διαθέτει η εν λόγω ξενοδοχειακή εταιρεία, για οφειλές που επίσης είχε προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής εταιρείας δια του δικηγορικού γραφείου Μηνάς Τσέρκης και συνεργάτες, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου αίτηση με την οποία ζητούσαν να μην ισχύσει η κατάσχεση εις χείρας τρίτων στην οποία είχε προβεί η Δ.Ο.Υ.

Μεταξύ των λόγων που αναφέρονται στην αίτηση τονίζεται η έλλειψη ρευστότητας για την εταιρεία, η οποία θα αδυνατεί να καλύψει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις της, από τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της έως και τις ρυθμίσεις για οφειλές που έχει κάνει.

Τελικά το δικαστήριο με την απόφαση του αποδεσμεύει τους λογαριασμούς της ξενοδοχειακής εταιρείας, και όχι μόνο διατάσσει να «παγώσει» η δέσμευση  αλλά και εφεξής οι λογαριασμοί να μην δεσμεύονται έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί για την υπόθεση, από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Σημειώνεται πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο της συγκεκριμένης εταιρείας ανέρχονται μαζί με τις προσαυξήσεις στο 1.600.000 ευρώ και περίπου 390.000 ευρώ τα οποία προέρχονται από υποχρεώσεις Φ.Π.Α. πρόστιμα, φόρους εισοδήματος, ΕΝ. Φ.Ι.Α. και διοικητικές κυρώσεις κατά την τετραετία 2014- 2018.