Μεριμνούν για το περιβάλλον οι πρόσκοποι της Δωδεκανήσου

Με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μελών της Κίνησής μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, οι Πρόσκοποι Δωδεκάνησου οργάνωσαν μια απλή δράση με στόχο τη μείωση της ρύπανσης των ακτών από τα αποτσίγαρα που απορρίπτονται από τους καπνιστές.

Κάνοντας πράξη τον 13ο  στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης “ Δράση για το κλίμα”, oι πρόσκοποι διένειμαν στις παραλίες και σε άλλους δημόσιους χώρους ένα χάρτινο τασάκι παράλιας προωθώντας το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Η δράση θα επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες και σε άλλες παραλίες των νησιών της Δωδεκάνησου, με στόχο να φτάσει το μήνυμα σε όλους: Αυτό το καλοκαίρι προστατεύουμε τις ακτές μας και από τα αποτσίγαρα!

Σημαντική κίνηση για τη δράση αυτή στάθηκαν οι χορηγοί, οι οποίοι ανέλαβαν το κόστος στο 100% της αξίας. Ευχαριστούμε τους Στέργο Κούλλαρο – Γουρουνάκια ψητοπωλείο Παστίδας Γιάννη Σπύρου – Easy Net συστήματα πληροφορικής, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Παραδεισίου, τον επιχειρηματία Γεώργιο Χούλη, την αποθήκη τουριστικών ειδών Κ και Μ Χούλη και την Rhodian tours Destination Management Company.