Παναγιώτης Μπεκιάρης: «Όλοι πρέπει να στηρίξουν»

Πολύ αισιόδοξος για την ομάδα Νέων που «χτίζει» ο Διαγόρας προκειμένου να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι ο προπονητής Παναγιώτης Μπεκιάρης.

Ο ίδιος καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει την τελική επιλογή του ρόστερ, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που είδε μέσα από τις τρεις συνολικά «δοκιμαστικές προπονήσεις» που έγιναν αυτή την εβδομάδα και ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά χθες το απόγευμα. Ο ίδιος μιλώντας στην «Αθλητική Ροδιακή», τόνισε τα ακόλουθα:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό που είδα καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Είδαμε παιδιά όχι μόνο του Διαγόρα αλλά και πολλών άλλων ομάδων του νησιού μας. Σε κάθε προπόνηση έδιναν το “παρών” περίπου 50 παιδιά και αυτό δεν είναι και λίγο πράγμα.

Το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση και όρεξη. Θέλουν να στελεχώσουν αυτή την ομάδα που δημιουργείται. Αντιλαμβάνομαι βέβαια το άγχος που είχαν καθώς έπρεπε μέσα από τρεις προπονήσεις να δείξουν τις δυνατότητές τους αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι οι υπόλοιπες ομάδες του νησιού μας θα συναινέσουν ώστε να παραχωρήσουν τους παίκτες που θα επιλεγούν απάντησε ως εξής:

«Είναι κάτι με το οποίο δεν θα έχει καμία εμπλοκή ο Διαγόρας για ευνόητους λόγους και για να μην γίνουν παρεξηγήσεις. Θα πρέπει το κάθε παιδί να ενεργήσει μόνο του και να το ζητήσει από το σωματείο του. Θεωρώ πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα καθώς η ομάδα αυτή δεν εμπλέκεται σε κανένα ανταγωνισμό. Δεν συμμετέχει στην ίδια κατηγορία.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά έφευγαν εκτός Ρόδου για να παίξουν σε μια ομάδα Νέων και απ’ όσο ξέρω δεν υπήρχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τις ομάδες τους. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα αυτό που γίνεται τώρα στον Διαγόρα. Και μάλιστα τώρα αυτή η ομάδα Νέων είναι στα πόδια μας. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να φύγουν εκτός. Δεν βλέπω λοιπόν κανένα λόγο ώστε οι ομάδες να μην συμφωνήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις «δοκιμαστικές προπονήσεις» έδωσαν το “παρών” περίπου 20 παιδιά από άλλες ομάδες του νησιού μας. Η τελική επιλογή θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα από τον Παναγιώτη Μπεκιάρη, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Διαγόρας Πέτρο Ρουτζιέρη. Όπως φαίνεται μάλιστα, άμεσα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της ομάδας.