Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για το βιασμό 19χρονης

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για το βιασμό 19χρονης

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για το βιασμό 19χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 936 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερα χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους τα δύο ξαδέλφια Αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν κατηγορούμενα για το βιασμό 19χρονης Νορβηγίδας, μετά από καταγγελία που έκανε η αλλοδαπή σε βάρος τους.

Η σύλληψη των δύο ανδρών ηλικίας 23 και 28 ετών έγινε από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό (για τον 23χρονο) και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή (για τον 28χρονο). Και οι δύο χθες, συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κα Μαρία Κρικοπούλου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος αναφέρθηκε ακόμα μία φορά (όπως έκανε και προανακριτικά) στη γνωριμία του σε μπαρ της Ορφανίδου με τη 19χρονη αλλοδαπή, η οποία όπως είπε, τον προσέγγισε πρώτη και στα πρώτα δέκα λεπτά της γνωριμίας τους άρχισε να τον φιλάει. Ο ίδιος είπε πως όταν της πρότεινε να πάνε στην παραλία απέναντι εκείνη δέχτηκε και κάθισαν σε μία ξαπλώστρα.

Ο 23χρονος αναφέρθηκε και στο ότι δεν είχε προφυλακτικά μαζί του και της πρότεινε να πάει να αγοράσει, τότε εκείνη του είπε πως δεν χρειαζόταν και πως δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της γιατί την περίμενε η παρέα της.

Έτσι κατά τον κατηγορούμενο, γδύθηκαν και έκαναν έρωτα και στη συνέχεια αγκαλιά επέστρεψαν στο μπαρ όπου η δική της παρέα ήταν κοντά στον ξάδελφο και συγκατηγορούμενό του. Τότε φιλήθηκαν για άλλη μία φορά και χώρισαν με την αλλοδαπή να πηγαίνει με την παρέα της και τον 23χρονο- όπως είπε- να επιστρέφει σπίτι του μαζί με τον ξάδελφό του. Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες ο 23χρονος είπε πως πράγματι κατά την επιστροφή τους έβγαζαν φωτογραφίες, τις οποίες ουδέποτε ζήτησε να δει γιατί δεν τον ενδιέφερε, ενώ σε ό,τι αφορά το ΑΤΜ που δήθεν τη μετέφερε για να βγάλει χρήματα, είπε πως στην περιοχή υπάρχει μόνο ένα τέτοιο μηχάνημα και πως σε όλα υπάρχουν κάμερες από τις οποίες μπορεί να αποδειχτεί η αλήθεια των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή ουδέποτε πήγε εκεί μαζί της.

Ο 23χρονος επεσήμανε πως σε περίπτωση που γινόταν το παραμικρό από αυτά που τον κατηγορεί η 19χρονη, αφενός θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια καθώς στη διπλανή ξαπλώστρα υπήρχε άλλο ζευγάρι, και αφετέρου δεν θα επέστρεφαν μαζί αγκαλιά στο μπαρ όπου υπάρχει αρκετή αστυνομία και αν είχε κάτι η κοπέλα σίγουρα θα ήταν εμφανές τουλάχιστον στην παρέα της με την οποία θα μπορούσε να συνεννοηθεί στα Νορβηγικά, γλώσσα που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, σε όλα τα μπαρ, υπάρχουν κάμερες που ελέγχουν τους θαμώνες των μπαρ στην οδό Ορφανίδου, το οτιδήποτε ανάρμοστο θα γινόταν αμέσως αντιληπτό και θα καταγράφονταν. Παράλληλα αν όντως είχε γίνει κάτι από τα όσα του καταλογίζονται, ο ίδιος δεν θα την συνόδευε μέχρι το μπαρ αλλά ίσως να προσπαθούσε να κρυφτεί, κάτι που ουδέποτε έκανε

ούτε την ίδια αλλά ούτε και την επόμενη ημέρα.
Τέλος ο 23χρονος αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική εξέταση η οποία έδειξε ότι «ουδεμία κάκωση σε οιοδήποτε σημείο τους σώματός της υπήρξε και πως κατά την κολποσκόπηση διαπιστώθηκε παλαιά διακόρευση».

Σε ό,τι αφορά τον 28χρονο ξάδελφο και συγκατηγορούμενό του, απολογούμενος αρνήθηκε και αυτός την κατηγορία δηλώνοντας πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, αλλά δεν στοιχειοθετείται και συνέργεια στο δήθεν βιασμό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος.
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 24 Ιουλίου 2019, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, όταν εμφανίστηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου η 19χρονη Νορβηγίδα και κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων την παρέσυρε παρά τη θέλησή της και την οδήγησε στην παραλία «Ψαροπούλα» όπου και τη βίασε.

Άμεσα μετά την καταγγελία προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ξεκίνησε την προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Έτσι προχθές τα ξημερώματα οι Λιμενικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στο Φαληράκι όπου διασκέδαζαν, τον 23χρονο και τον 28χρονο, και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου