Φεστιβάλ  Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στην Πάτμο

Από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, η Πάτμος υποδέχεται την ελληνική παράδοση στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, με τη διοργάνωση του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου.

Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη και η προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης περιοχών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και η ανταλλαγή ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων όσον αφορά το χορό, τη μουσική και το τραγούδι.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν με τη μορφή παράστασης τα ήθη και τα έθιμά τους μέσα από το χορό και τη μουσική, ενώ θα λάβουν χώρα βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων για την προσφορά τους στην παράδοση. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, αναμένεται και η συμμετοχή παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος από την Κύπρο.

Το εν λόγω Φεστιβάλ, συγκεντρώνει πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της Πάτμου, σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο, ο οποίος εντάσσεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Τέλος, η διοργάνωση συμβάλλει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τονώνοντας περαιτέρω την τοπική οικονομία της Πάτμου.

Πηγή: tornosnews.gr