Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση στα ποτάμια της Λάρδου

Τα… καμπανάκια για τη δημόσια υγεία, έχουν χτυπήσει προ πολλού στη Ρόδο, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και της συνακόλουθης παραβατικότητας που αρκετοί επιλέγουν συστηματικά να ακολουθούν. 

 Μάλιστα βασικά ζητήματα υποδομών δεν έχουμε καταφέρει ως κοινωνία ακόμη εν έτει 2019 να τα τακτοποιήσουμε, παρότι όχι απλώς είναι γνωστά σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά πολλάκις έχει ανακοινωθεί η… επίλυσή τους! 

 Όπως για παράδειγμα το ζήτημα των λυμάτων που καταλήγουν στα ποτάμια της Λάρδου, δημιουργώντας μια υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί και αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού, πλέον η δυσοσμία είναι τέτοια που δεν μπορούν καν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους ή να κοιμηθούν το βράδυ. Τα δε κουνούπια που μαζεύονται στην περιοχή είναι αναρίθμητα! Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα.

 

 

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, μέσα στις κοίτες των δύο ποταμιών που περνούν μέσα από τον οικισμό, έχει συσσωρευτεί γλίτσα, πρασινάδες και έχουν φυτρώσει ολόκληρα δέντρα, αφού τα λύματα αποτελούν το καλύτερο… λίπασμα, σε τέτοιες περιπτώσεις! 

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ένας από τους αγανακτισμένους κατοίκους του χωριού, ο Π.Τ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουν ενημερωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό όλες οι υπηρεσίες. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει τίποτα. Οι παραβάτες συνεχίζουν να πετούν τα λύματά τους μέσα στα ποτάμια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

 

 

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας, ούτε καν να καθίσουμε έξω στην αυλή. Αναρωτιέμαι τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή για να τηρηθούν οι νόμοι» σημείωσε ο ίδιος εμφανώς απογοητευμένος.   

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ζήτημα είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο της επικαιρότητας στο νησί, όταν είχε γνωστοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι υπήρξαν επισήμως σχετικές καταγγελίες για τη Λάρδο και πως επρόκειτο να οριστούν δημόσιοι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν σχετικούς ελέγχους. 

 Προφανώς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι παραβάτες, ωστόσο είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων μιας περιοχής να ζητούν λύσεις εδώ και τώρα πριν κολλήσουν… χολέρα και άλλες ασθένειες!