Στα πρόθυρα «εμφράγματος»  και το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) Ρόδου

Τεράστιοι κίνδυνοι που θα σύρουν σε ταλαιπωρία και γραφειοκρατικούς μπελάδες εκατοντάδες ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) στο νησί της Ρόδου, αναμένεται να προκύψουν από την ανακατωσούρα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και τη συρρίκνωση του προσωπικού που ακολουθήθηκε μετά τη διαδικασία ενοποίησης με τον ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, μετά τη σχετική απόφαση για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων (μισθωτών και μη μισθωτών) στον ΕΦΚΑ, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η υπηρεσία του πρώην ΤΕΒΕ (νυν ΟΑΕΕ) που λειτουργούσε στο ιδιόκτητο κτήριο που είχε το ασφαλιστικό ταμείο επί της Θεμ. Σοφούλη στην πόλη της Ρόδου.

Στη δύναμη του ταμείου υπηρετούσαν 10 άτομα, τα οποία τμηματικά άρχισαν να αποσπώνται στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ επί της Ρόδου – Λίνδου.

Το πρόβλημα όμως που προέκυψε είναι ότι το αρχείο αφενός έμεινε στο κτηριακό συγκρότημα της υπηρεσίας και αφετέρου οι υπάλληλοι αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να παραμένουν 3 μόνο άτομα για να κάνουν τη δουλειά που έκαναν 10 το προηγούμενο χρονικό διάστημα!

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση υποθέσεων που έχουν σχέση με την περαίωση υποθέσεων σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο και Σύμη, για τις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν τα απαλλακτικά των ασφαλισμένων, την ένταξή τους σε διαδικασίες ρυθμίσεων, διάφορα αιτήματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν κ.λπ.

Ήδη τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων έχουν αρχίσει να καταγράφονται ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν. Για το ζήτημα αυτό, έχουν ενημερωθεί πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δρομολογηθούν συγκεκριμένες λύσεις.