Πρόστιμα από το τμήμα Εμπορίου σε καταστήματα της Σύμης

Πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Σύμης, για διάφορες παραβάσεις επέβαλε το τμήμα Εμπορίου της διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χτες μετά από έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο του τμήματος επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.500 ευρώ σε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως εξής:

- Ποσό 500 ευρώ σε εστιατόριο-μπαρ στην περιοχή Αιγιαλός για τη διάθεση επαναγεμιζόμενων συσκευασιών (μη σφραγισμένων) ελαιολάδου για επιτραπέζια χρήση στον τελικό καταναλωτή κατά παράβαση σχετικού νόμου.

- Ποσό 500 σε ψαροταβέρνα στην περιοχή Αιγιαλός καθώς το κατάστημα δε διέθετε σφραγισμένα από την υπηρεσία φύλλα διαμαρτυρίας κατά παράβαση του νόμου.

- Ποσό 500 ευρώ σε εστιατόριο στην περιοχή Αιγιαλός για τη μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο του είδους των ελαίων και της χρήσης τους κατά παράβαση σχετικού νόμου.

- Συνολικό ποσό 1.000 ευρώ σε ταβέρνα στην περιοχή Αιγιαλός που αντιστοιχεί σε 500 ευρώ για τη διάθεση επαναγεμιζόμενων συσκευασιών (μη σφραγισμένων)  ελαιολάδου για επιτραπέζια χρήση στον τελικό καταναλωτή κατά παράβαση σχετικού νόμου και σε άλλα 500 ευρώ για τη μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο των ελαίων και της χρήσης τους κατά παράβαση του νόμου.