Διαπιστώσεις και συμπεράσματα από τις εκδηλώσεις του Αγίου Σουλά 1959

ΑΙ ΕΚ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΟΥΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ & ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ασφυκτικά γεμάτο το ιπποδρόμιο του Αγίου Σουλά από κόσμο που ήλθε για να προσκυνήση και παράλληλα να παρακολουθήση τις διάφορες εκδηλώσεις.

Κατά τους μετριώτερους υπολογισμούς 10.000 λαού παρηκολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την έκθεση, τους αγώνες κ.τ.λ.

Μια έκπληξη παρουσία σαν οι αγώνες. Ο πολυσύνθετος πρωταθλητής μας Γιαλλουράκης παρά το ακατάλληλο του στίβου κατέρριψε το ρεκόρ του τριπλούν με επίδοση 13.30μ. (παλαιόν Παπαφιλίππου (ΑΟΝ) 12,96μ.).

Εντατικά προπονημένος έδειξε όλη του την φόρμα και τις δυνάμεις του για μεγαλύτερα άλματα. Εάν γίνονται συχνότερα αθλητικές ημερίδες-πράγμα που επιθυμούν όλοι οι φίλαθλοι-τότε τα αποτελέσματα θα είναι ευχάριστα.

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ο Παπανικολάου ενίκησε στα 1500μ. Το ίδιο δε και ο Κυραμαριός του Ολυμπιακού Πειραιώς στα 100μ.

Ο Κατσαράς μετά από απουσία δύο ετών από τον κλασσικό αθλητισμό έρριψε λίθον 21μ. και 90 παρά το γεγονός ότι έκαμε 3 μόνο προσπάθειες.

Καλός στα 800μ. ο Ζούντας απέδειξε ότι βρίσκει ξανά τον εαυτό του.

Τέλος ο νεαρός Καστρουνής ενίκησε στα 2.000μ. με διαφορά μάλιστα από τους αντιπάλους του.
Βέβαια οι χρόνοι που εσημείωσαν οι αθληταί δεν πρέπει να ληφθούν σαν κριτήριο για την απόδοσή τους αφού ο στίβος ήτο ανώμαλος.

Πάντως η ικανοποίηση ήτο γενική και φυσικά η πραγματοποίηση ημερίδων επιβεβλημένη. Αναλυτικά τα τεχνικά αποτελέσματα έχουν:

100μ. (1) Κυραμαριός (Θ.Σ.Φ.Π.) 12”2 2) Γρηγοράς (ΑΟΝ) 12”4 2) Γιαλλουράκης (ΑΟΝ) 12”5. Ο Κυραμαριός ήτο εκτός συναγωνισμού.

1500μ. 1) Παπανικολάου (Άρεως) 4’52” 2) Ξίπας Β. (ΑΕΠ) 5’09” 3) Βαρελέζης (ΑΕΠ).

800μ 1) Ζούντας (Διαγόρα) 2’10” 2) Παπακαλοδούκας (ΑΕΠ) 2’20”3 ) Κλαδίτης (ΑΕΠ).

2.000μ. 1) Καστρουνής (Δωριέως) 6’59”7 2) Παπακαλοδούκας ΑΕΠ 3) Αραπιάς (Έμπωνας).

Τριπλούν 1) Γιαλλουράκης (ΑΟΝ) νέον πανδ. ρεκόρ 13.30μ. 2) Αρφαράς (Διαγ.) 12.68μ. 3) Σκουμπουρδής (ΑΟΝ) 12) 20μ. Λιθοβολία (1) Κατσαράς (ΑΟΝ) 21μ. 90 2) Γιαλλουράκης (ΑΟΝ) 20μ. 81 3) Παπακωνσταντίνου (Ευκλή) 17μ.

 Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ
Μεταδίδεται εκ Κωνσταντινουπόλεως ότι κατόπιν Συνοδικής αποφάσεως και εγκρίσεως του Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. Απόστολος θα μετάσχη ως μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ομού μετ’ άλλων αρχιερέων, εις το Συνέδριον του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, το οποίον θα συνέλθη εις Ρόδον κατά το 2ον δεκαήμερον του Αυγούστου. Επίσης προς τον κ. Μητροπολίτην κ. Απόστολον εξεφράσθη, η ευαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριάρχου.

ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Ρόδου “Ερμής” εντός των προσεχών ημερών αφικνούνται εις Ρόδον οι διάσημοι Ιταλοί άσσοι του βολάν Μάσσιμο Λέττο Ντε Πρίολο Ντόρε Ντε Πρίολο και Αλντο Νικόζια προκειμένου να μετάσχουν των Διεθνών Αυτοκινητιστικών αγώνων της Ρόδου. Ούτοι θα μετάσχουν εις την ανάβασιν Φιλερήμου και εις τον αγώνα ταχύτητος (Σιρκουΐ).

Ο πρώτος θα τρέξη με αυτοκίνητον Φίατ 750 ο δεύτερος με “Άλφα Ρομέο Τζουλιέττα σπρίντ σπεσιάλε” και ο τρίτος με “Άλφα Ρομέο Τζουλιέττα Τ.Ι.”.

Επίσης οι πρώτοι Αθηναίοι οι οποίοι εδήλωσαν συμμετοχήν είναι οι Μίχος (Άλφα Ρομέο σπρίντ), Νικολακόπουλος (Ρενώ) Ραμπακούλιας (Ρενώ) Σταυριανός (Ρενώ Ντωφίν) Γκολιοπούλου (Ρενώ).

Τέλος ανεκοινώθη ότι εις τον αγώνα ταχύτητος ουδείς Ρόδιος αυτοκινητιστής θα μετάσχη.