Σάκης Στάγκας: «Έρχεται ο τάπητας για το γήπεδο Έμπωνα»

Θέση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην τοποθέτηση του νέου τάπητα στο γήπεδο του Έμπωνα παίρνει με δηλώσεις του στην «Αθλητική Ροδιακή» ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Σάκης Στάγκας. Μετά την έκταση που δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τις …φωνές των παραγόντων της Αναγέννησης, ο κ. Στάγκας θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα λέγοντας μάλιστα ότι σύμφωνα με τα όσα του έχει πει ο εργολάβος, ο τάπητας θα βρίσκεται στο νησί μας περί της 15 Αυγούστου και θα ξεκινήσει άμεσα η τοποθέτηση του. Αναλυτικά, οι δηλώσεις που έκανε είναι οι εξής:

«Σύμφωνα με όσα μου έχει πει ο αρμόδιος εργολάβος, ο τάπητας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ιταλία. Περιμένουμε άμεσα την επιβεβαίωση για το φόρτωμα του με προορισμό τον Πειραιά. Εκεί ήδη βρίσκονται η άμμος και το καουτσούκ. Όλα μαζί θα φορτωθούν στο πλοίο για τη Ρόδο. Ο ίδιος ο εργολάβος μου ανέφερε ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του όλα θα βρίσκονται εδώ το διάστημα από τις 10 μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες τοποθέτησης και σε δυο περίπου εβδομάδες το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των παραγόντων αλλά δεν πρέπει να ανησυχούν. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες. Μάλιστα, θα πρέπει να αναφέρω ότι έγιναν και ορισμένες επιπλέον, εκτός μελέτης. Όπως τα δίχτυα ομβρίων 270 μέτρων μαζί με τις σχάρες τους. Το γήπεδο θα έχει διαστάσεις 94Χ64 μέτρα. Ο τάπητας που θα τοποθετηθεί έχει μια έκταση 6.400 τετραγωνικών μέτρων».

Ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών
Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου που επίσης αγωνιούν σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί το γήπεδο της ομάδας τους, εξέδωσαν χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από τους φορείς να βρουν λύση και να μπορέσει η Αναγέννηση να πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Αναλυτικά, το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Έμπωνα θα θέλαμε να βοηθήσουμε τη διοίκηση και κατ’ επέκταση την ομάδα και το χωριό μας να βρεθεί λύση στο θέμα του γηπέδου, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στην Α’ Κατηγορία και να ανταμειφθούν οι κόποι δυο χρόνων στους αγωνιστικούς χώρους. Θα θέλαμε λοιπόν να παρακαλέσουμε τους υπεύθυνους φορείς αυτού του τόπου, την Περιφέρεια και τον κ. Χατζημάρκο, το Δήμο Ρόδου και τον κ. Καμπουράκη, τη διοργανώτρια αρχή του τοπικού μας ποδοσφαίρου κ. Διακοφώτη, να βρουν μια λύση, ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση για την ακριβή ημερομηνία παράδοσης του έργου. Προτείνουμε τα πεινά μια συνάντηση των άνω με τη διοίκηση (ίσως και με δική μας αντιπροσωπεία) του συλλόγου μας και του εργολάβου του έργου, ώστε να δοθεί ενώπιον όλων μια διαβεβαίωση – δέσμευση για την ημερομηνία παράδοσης του έργου».

Σε αναμονή η διοίκηση
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση, αποφάσισε να μην βιαστεί να πάρει απόφαση για το αν θα δηλώσει συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία ή όχι. Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έδειχναν ξεκάθαρα ότι ο σύλλογος δεν θα πάρει μέρος στη μεγάλη κατηγορία του νομού μας, εντούτοις μια δεύτερη πιο ψύχραιμη σκέψη έκανε τους διοικούντες να τηρήσουν μια στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι και τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία που εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.