Σεμινάριο σύγχρονου χορού από τη Μαρία Μανουκιάν στη Ρόδο

Σεμινάριο σύγχρονου χορού από τη Μαρία Μανουκιάν στη Ρόδο

Σεμινάριο σύγχρονου χορού από τη Μαρία Μανουκιάν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 434 ΦΟΡΕΣ

Απόφοιτος της Κρατικής Σχόλης Ορχηστικής Τέχνης και μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ισραήλ, η Ρόδια χορεύτρια Μαρία Μανουκιάν ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενώσει το κοινό της Ρόδου με το γενικότερο χορευτικό κοινό μέσω της διεξαγωγής σεμιναρίων Σύγχρονου Χορού.

Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε επαγγελματικές ομάδες όπως αυτήν του Russel Maliphant (Λονδίνο) και Anton Lachky (Βέλγιο), εμπλουτίζοντας τη διδακτική της μέθοδο "Inner Globe" και προσκαλώντας επίκαιρους καλλιτέχνες στο νησί με αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι η Ρόδος να μετατρέπεται σε πόλο έλξης χορευτών και χορογράφων της σύγχρονης σκηνής.

Πλέον, για πέμπτη συνεχόμενη φορά η καλλιτεχνική πλατφόρμα Dance Laboratory έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας γέφυρας που θα ενώσει τις καλλιτεχνικές επιρροές της Ελλάδας και του εξωτερικού με αυτές της Ρόδου στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Το ενδιαφέρον όλης της ομάδας συμμετεχόντων, χορογράφων, συντελεστών δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός χορευτικού φεστιβάλ με εκπαιδευτικό πυρήνα σε ένα νησί ιδανικό να φιλοξενήσει τέτοιες δράσεις.

Φετινοί προσκεκλημένοι του Dance Laboratory #5 που θα γίνει 6-10 Αυγούστου θα είναι οι απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Χορού Αθηνών Μαρία Μανουκιάν, Αντώνης Τζούμας και Λαμπρινή Γκόλια, οι οποίοι θα προσφέρουν νέες πληροφορίες και προσεγγίσεις ως προς την κίνηση και την έρευνα, μέσα από τις προσωπικές διδακτικές τους μεθόδους Inner Globe, Indecent Moves and Body Instrument. Ένα Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού που απευθύνεται σε όλους, μικρούς - μεγάλους, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές. Επίσης, είναι ανοιχτό για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κίνηση και να γυμναστούν μέσα από το χορό.

Ευχαριστούμε την κυρία Έλλη Παρασκευά για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό εγχείρημα.

Συντελεστές Διοργάνωσης: Βαρβάρα Μπαρδακά και Μαρία Μανουκίαν.

Η Μαρία Μανουκιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.
Το 2013, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts, όπου εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Gaga.
Ως performer στο Ισραήλ έχει εργαστεί για τους Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague.

Είναι ενεργό μέλος της Hellenic Dance Company, όπου έχει χορέψει σε ρεπερτόριο Jasmin Vardimon, Tono Lachky και Martha Graham με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει χορέψει στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και έχει συνεργαστεί με τον RUSSEL MALIPHANT για μια παραγωγή Ελλάδας-Αγγλίας το "THE THREAD". Πλέον είναι στην ομάδα του ANTON LACHKY COMPANY για την καινούργια παραγωγή LUDUM.

Επίσης, από το 2015 ερμηνεύει το έργο Twisted Genders από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου, το όποιο ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συν-χορογραφήσει την τραγωδία "Αντιγόνη του Σοφοκλέους" για το θέατρο Νοτίου Αιγαίου. Η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανά την Ευρώπη εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές, καθώς επίσης παραδίδει μαθήματα χορού σε Ελλάδα και Αρμενία.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου