Δημήτρης Ιτούδης: «Νιώθω κι εγώ… Ροδίτης»

Με τα καλύτερα λόγια για το νησί της Ρόδου αναφέρθηκε προς τον Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο ο Δημήτρης Ιτούδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής εθιμοτυπικής επίσκεψής του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ως πρώτος προπονητής) και παλιότερα άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, είναι λάτρης του νησιού μας το οποίο το έχει μέσα στην καρδιά του και το επισκέπτεται πολύ συχνά. Άλλωστε όπως είπε χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο, συνδέεται με πολλές από τις πτυχές της ζωής του. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της κουβέντας που είχε με τον κ. Χατζηδιάκο, του είπε και τα ακόλουθα:

«Όποτε μπορώ να είμαι στη Ρόδο, έρχομαι. Πηγαίνω πάντα και στον Πανορμίτη και μάλιστα λίγο πριν φθάσουμε πέφτω στη θάλασσα και κάνω περίπου 1 χιλιόμετρο κολύμπι. Είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στη Ρόδο. Εκτός από τους φίλους που έχω εδώ, η Ρόδος έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της οικογένειάς μου γενικότερα και συμβολίζει πολλά. Πάντα μεταφέρω σε φίλους και γενικά σε ανθρώπους που μπορούν να δεχθούν την άποψή μου, ακόμα και στους Ρώσους, τα καλύτερα για τη Ρόδο. Είμαι ένας, κατά κάποιον τρόπο, πρεσβευτής τουρισμού της Ρόδου.

Σε αυτό το νησί, έγινε η σύλληψη της κόρης μου, εδώ  δέχθηκα από μια ομάδα της Τουρκίας να γίνω πρώτος προπονητής, εδώ ουσιαστικά και η ΤΣΣΚΑ ενδιαφέρθηκε για εμένα. Έγινε μια αλληλουχία πραγμάτων σε αυτό το νησί που έχουν σημαδέψει την πορεία μου. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ ανακαλύπτω ότι οι σύνδεσμοί μου με το νησί ολοένα και μεγαλώνουν. Αν μπορώ να προσφέρω και εγώ κάτι σε αυτό το νησί, πραγματικά να ξέρετε ότι είμαι εδώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος του επεφύλασσε θερμή υποδοχή στο γραφείο του και μάλιστα του έδωσε μια τιμητική πλακέτα από το Δήμο Ρόδου, το βιβλίο του αξέχαστου σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που παρουσιάζει στα Ρώσικα την ιστορία των Ιπποτών στη Ρόδο σε σκίτσα (μάλιστα έκανε αφιέρωση στην κόρη του έμπειρου προπονητή) αλλά και το ιστορικό σήμα του νησιού. Από τη δική του πλευρά, ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε μια αναμνηστική πλακέτα με το σήμα της ΤΣΣΚΑ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου αλλά και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας κωφών της χώρας μας Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και Ανθή Ναϊνά.