Συνελήφθησαν διακινητές αλλοδαπών στο Λαδικό

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο  αλλοδαπών διακινητών αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη ενός Ι/Φ σκάφους σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή Λαδικού Ρόδου, από το οποίο αποβιβάζονταν με tender σε βραχώδη ακτή ικανός αριθμός αλλοδαπών.

Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον 40χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του και το συνόδευσε σε λιμένα Νέου Καρνάγιου Ρόδου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Ακολούθησαν συντονισμένες έρευνες από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ευρύτερη βραχώδη περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν δεκατρείς (13) αλλοδαποί, καθώς και ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του tender.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος και συνελήφθησαν ο 40χρονος και ο 22χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι Κυβερνήτες του.

 

Φωτογραφία αρχείου