Ρόδος: Αυτό δεν είναι παιδική χαρά, είναι παιδικός... κίνδυνος

Ρόδος: Αυτό δεν είναι παιδική χαρά,  είναι παιδικός... κίνδυνος

Ρόδος: Αυτό δεν είναι παιδική χαρά, είναι παιδικός... κίνδυνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1490 ΦΟΡΕΣ

Εικόνες ντροπής και επικίνδυνα σημεία αντικρίζουν παιδιά και γονείς στην παιδική χαρά της Ιαλυσού

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Περγαντή


Οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών στην παιδική χαρά της Ιαλυσού, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις, όταν εισέρχονται στη μοναδική παιδική χαρά της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η παιδική χαρά στην παραλία της Ιαλυσού, βρίσκεται στο έλεος του... Θεού και της φθοράς του χρόνου καθώς έχει χρόνια να συντηρηθεί. Απότοκο της όλης κατάστασης είναι να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μικρών εν ώρα παιχνιδιού, χαράς και ανεμελιάς.

Οι γονείς καλούνται να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να κρατούν από το χέρι τα μικρά παιδιά τους προκειμένου να μην χτυπήσουν. Μάλιστα τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά προειδοποιούν το ένα το άλλο για τους κινδύνους που υπάρχουν στον χώρο. Οι φθορές και η σκουριά δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Τα ξύλα λείπουν από τις παιδικές κατασκευές με τις τσουλήθρες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος το εκάστοτε παιδί να πέσει από υψόμετρο και να τραυματιστεί.

Οι κούνιες τρίζουν, πολλές τσουλήθρες είναι σπασμένες και οι πρόκες που τις συγκρατούν είναι σκουριασμένες, ενώ ταυτόχρονα όλες οι κατασκευές έχουν υποστεί φθορά.

Σε όλον τον υπαίθριο χώρο επικρατούν άσχημες συνθήκες, με τα παγκάκια να είναι κατεστραμμένα, τα αποτσίγαρα να βρίσκονται σε μέρη που είναι προσβάσιμα από τα παιδιά και οι κολώνες να έχουν εμφανή τη φθορά του χρόνου επίσης. Στον χώρο που χρησιμοποιείται για να πιουν νερό, παιδιά και περαστικοί, υπάρχουν στάσιμα νερά, που σχηματίζουν βούρκο και τα οποία δυσκολεύουν ακόμα και τη διάβαση στις τουαλέτες.

Παράλληλα, η μυρωδιά βόθρου είναι πολύ έντονη. Επιπλέον από εργασίες που εκτελούνται έχουν αφεθεί υλικά σε σημείο που μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τους διερχόμενους και ειδικά για τα μικρά παιδιά.

Πολλά κάστρα είναι ετοιμόρροπα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο πίσω μέρος της παιδικής χαράς, σε χώρο που είναι προσβάσιμος από παιδιά, γονείς και τουρίστες, έχει πέσει το πάτωμα, ενώ σε πολλά σημεία γέρνει δημιουργώντας έτσι επιπρόσθετους φόβους.

Ενδεικτικό είναι ότι παλιότερα λειτουργούσε και μία δεύτερη παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία της Ιαλυσού, η οποία πλέον δεν υπάρχει, καθιστώντας έτσι την παιδική χαρά της παραλίας ως τη μοναδική της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό οικογένειες που δεν διαθέτουν χρήματα για ιδιωτικούς παιδότοπους αναγκάζονται να μεταβούν στον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να δώσουν χαρά στα παιδιά τους. Έτσι, οι γονείς φροντίζουν να ακολουθούν τα παιδιά για να τα προφυλάξουν από τους κινδύνους που εγκυμονεί ο χώρος, μιας και δεν έχουν άλλη επιλογή.

Οι καταστάσεις αυτές που επικρατούν στη Ρόδο, εν έτει 2019 αποτελούν ασφαλώς απαράδεκτο γεγονός και ντροπή. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει άμεσα να γίνει προγραμματισμός αντικατάστασης ή επισκευής τόσο στον συγκεκριμένο χώρο, όσο και σε δεκάδες άλλους παρόμοιους χώρους που βρίσκονται σε αυτό το χάλι, σε ολόκληρο το νησί μας.

Εικόνες ντροπής από την κατάσταση που επικρατεί δίπλα στην παιδική χαρά για τα παιδιά, τους γονείς  και τους επισκέπτες μας που βρίσκονται στον χώρο
Εικόνες ντροπής από την κατάσταση που επικρατεί δίπλα στην παιδική χαρά για τα παιδιά, τους γονείς και τους επισκέπτες μας που βρίσκονται στον χώρο

Εγκατάλειψη παντού
Εγκατάλειψη παντού
Εδώ παίζουν παιδιά σε καθημερινή βάση,  μέσα στις μισοδιαλυμένες εγκαταστάσεις
Εδώ παίζουν παιδιά σε καθημερινή βάση, μέσα στις μισοδιαλυμένες εγκαταστάσεις

Κοφτερές βίδες εξέχουν μαζί με σκουριασμένα σημεία της κατασκευής
Κοφτερές βίδες εξέχουν μαζί με σκουριασμένα σημεία της κατασκευής

Η φθορά από το χρόνο και η έλλειψη συντήρησης  έχει επιδεινώσει το πρόβλημα
Η φθορά από το χρόνο και η έλλειψη συντήρησης έχει επιδεινώσει το πρόβλημα

Σκουριά, επικίνδυνα και αποκολλημένα σημεία βρίσκονται σχεδόν παντού στην παιδική χαρά
Σκουριά, επικίνδυνα και αποκολλημένα σημεία βρίσκονται σχεδόν παντού στην παιδική χαρά

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη