Στο... κόκκινο οι θερμοκρασίες στη Ρόδο

Από τις πιο ζεστές μέρες του φετινού καλοκαιριού ήταν η χθεσινή για το νησί της Ρόδου, αφού το θερμόμετρο από νωρίς το πρωί, έδειξε τις προθέσεις του, καταγράφοντας θερμοκρασίες ιδιαίτερα υψηλές για το νησί της Ρόδου, που σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, πλησίασαν αργά το μεσημέρι, ακόμα και τους 38 βαθμούς!

Το κλίμα καύσωνα, αναμένεται να διατηρηθεί για τη Ρόδο σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή με θερμοκρασίες μάλιστα, που ενδέχεται για τη Λίνδο και άλλες περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, να φθάσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς υπό σκιάν.

Σωστή ενημέρωση και προφύλαξη συνιστούν οι αρμόδιοι  καθώς τα φαινόμενα έχουν επιπτώσεις στην υγεία.
Ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα θα πρέπει να υπάρξει εξαιτίας της ζέστης αυτής στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, οι υπερήλικες και όσοι παίρνουν φάρμακα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και προφύλαξη και να είναι ελάχιστη.

Σημειώνεται ότι,  σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, όπως την αποτύπωσε στη χθεσινή του πρόβλεψη το meteo.gr, για σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στη Ρόδο από 29 έως και 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τη Λίνδο ενδέχεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς.

Επίσης την Κυριακή ο καύσωνας θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με το διήμερο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με την ενίσχυση των ανέμων.