Έλεγχοι της Φιλοζωικής Ρόδου για την κακοποίηση ζώων

Από το σύλλογο “Φιλοζωικής Ρόδου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο σύλλογος “Φιλοζωικής Ρόδου”, ο οποίος διαχειρίζεται το δημοτικό κυνοκομείο του νησιού συνεχίζει τους ελέγχους για κακοποιήσεις ζώων και την τήρηση κανόνων ευζωίας σε όλο το νησί. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά και οι άνθρωποι που ασχολούνται λίγοι. Καθημερινά ο σύλλογος δέχεται δεκάδες καταγγελίες για κακοποιήσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στο νησί.

Ενδεικτικά τον τελευταίο μόνο μήνα έχουν περισυλλεγεί από τον σύλλογο 13 κυνηγόσκυλα από Αρχάγγελο, 17 μικρόσωμα σκυλάκια από συλλέκτη και έξι επίσης κυνηγόσκυλα. Για παράδειγμα το προχθεσινό περιστατικό στην περιοχή Μέγγαβλης που βρέθηκαν έξι κακοποιημένα κυνηγόσκυλα από τα οποία δύο κουτάβια ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα σε κλουβιά και ταυτόχρονα δεμένα χωρίς να έχουν πρόσβαση στο νερό και στο φαγητό. Μέσω εισαγγελίας διατάχθηκε η αφαίρεση των ζώων με τη συνδρομή της αστυνομίας και κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από το σύλλογο “Φιλοζωικής”.

Για να συνεχίσει ο σύλλογος “Φιλοζωική” το έργο του παρακαλεί όσους εθελοντές μπορούν να συνδράμουν είτε με φιλοξενίες, είτε με καταθέσεις επίσημα για κακοποιήσεις, είτε με στήριξη τροφών και φαρμάκων. Επίσης, αναζητούμε σε κοντινή περιοχή ένα χωράφι για να μπορέσει να το διαμορφώσει για επείγοντα περιστατικά λόγω υπερπληθυσμού των ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο.  Ενδεικτικές οι φωτογραφίες από την προχθεσινή κακοποίηση».