Ο «Τουρκοφάγος» Ολυμπιακός, ο «Ολλανδός» ΠΑΟΚ και το 0/3 της ΑΕΚ

Ο «Τουρκοφάγος» Ολυμπιακός, ο «Ολλανδός» ΠΑΟΚ και το 0/3 της ΑΕΚ

Ο «Τουρκοφάγος» Ολυμπιακός, ο «Ολλανδός» ΠΑΟΚ και το 0/3 της ΑΕΚ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Για δέκατη φορά στην ιστορία του θα εμφανιστεί επί ελληνικού εδάφους ο Αγιαξ, εκ των οποίων τρεις στη Θεσσαλονίκη, όλες στην Τούμπα.

Στις εννέα προηγούμενες ηττήθηκε δις, αμφότερες από τον Ολυμπιακό αλλά η μία ήταν το ’83 στην παράταση, στο ΟΑΚΑ, άρα η μόνη του… υποταγή σε 90λεπτο ήταν προ 21 ετών: 1-0, ξανά στο ΟΑΚΑ με γκολ του Αλεξανδρή στο 38’.

Στα άλλα; 5-3-0 με τρεις σερί νίκες: 2-1 τον ΠΑΟΚ το ’16, 2-1 τον Παναθηναϊκό λίγο αργότερα και 2-0 την ΑΕΚ πέρυσι. Γενικώς ο «Αίαντας» έχει σχεδόν πάντα τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από την Ελλάδα.

Ακόμη ακόμη και στους αλήστου μνήμης ημιτελικούς του ’96, αφού ο Βαζέχα… πάγωσε το Αμστερνταμ, στο ΟΑΚΑ κατόρθωσε να βρει γκολ στο 4’ με τον Λίτμανεν και να πάρει εντέλει εύκολα την πρόκριση στον τελικό με τη Γιουβέντους – και, κατόπιν, το τρόπαιο. Ποιος θυμάται ότι η τέταρτη εκείνων των ημιτελικών ήταν… η Ναντ;

Ο δε ΠΑΟΚ έχει 1-7-6 ενάντια σε ολλανδικές ομάδες γενικά και, επιμέρους, 1-3-3 στην Τούμπα. Η μόνη του νίκη ήταν το ’01 με το 3-2 επί της PSV Αϊντχόφεν με δύο γκολ του Γιασεμάκη και ένα του… Ουντέζε, με Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο. Ωστόσο είχε αποκλειστεί, στον 3ο γύρο του UEFA τότε, με 4-1 στο «Φίλιπς».

Καρέ επισκέψεων έχει κάνει επί τουρκικού εδάφους ο Ολυμπιακός, τρεις φορές ηττήθηκε και μια νίκησε. Η μόνη του επιτυχία ήταν το ’17 με το 3-0 στην Αγκυρα επί της Οσμάνλισπορ ωστόσο και οι τρεις παρουσίες του στην Κωνσταντινούπολη συνδυάστηκαν με ήττες: το ’03 και το ’08 με 1-0 από τη Γαλατασαράι και το ’17 με το «βαρύ» 4-1 από την Μπεσίκτας.

Συνολικά, δε, οι ελληνικές ομάδες έχουν 1-4-5 επί τουρκικού εδάφους (μαζί με αγώνες Παναθηναϊκού, Αστέρα, ΠΑΟΚ και… Αιγάλεω), η μόνη νίκη ήταν η προαναφερθείσα των «ερυθρόλευκων».

Ενόψει Λέγκια – Ατρόμητου, ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στην Πολωνία είναι 3-3-8. Φτωχός. Οι νίκες ήρθαν μάλιστα από της ομάδες της συμπρωτεύουσας: ΠΑΟΚ (’78 με Ζαγκλέμπιε), Ηρακλή (το ’07 με τη Βίσλα) και Αρη (το ’11 με τη Γιαγκελόνια)!

Η δε ΑΕΚ έχει αγωνιστεί τρεις φορές επί ρουμάνικου εδάφους και υπέστη ισάριθμες ήττες…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων