Οι ανοικτές πισίνες των ξενοδοχείων

Οι ανοικτές πισίνες των ξενοδοχείων

Οι ανοικτές πισίνες των ξενοδοχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Όπως λειτουργεί και όπως εξελίσσεται ο τουρισμός, δυστυχώς θα έχουμε δυσάρεστα φαινόμενα που θα μας αναστατώνουν όλους και θα μας εκθέτουν διεθνώς, κανείς δεν μπορεί να προλάβει ή να προβλέψει τις όποιες προθέσεις τουριστών, που διαμένουν, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

Κάνω μια ακραία σκέψη, που δεν είναι και τόσο ακραία, αν θυμηθούμε τον πνιγμό ενός παιδιού, που ενώ ήτο στο δωμάτιο, όπου κοιμόντουσαν οι γονείς τους-διέλαθε της προσοχής τους-έφυγε κρυφά και πήγε στην πισίνα, ποιός αποκλείει την περίπτωση π.χ. μεσάνυχτα να σηκωθεί κάποιος και να πάει στην πισίνα να δροσισθεί ή ακόμα και να ξεμεθύσει;

Σε αυτές τις περιπτώσεις και άλλες ανάλογες, διερωτάται κανείς πόση ευθύνη μπορεί να έχει και αν έχει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο υπεύθυνος της πισίνας ή ο ναυαγοσώστης, οι οποίοι συνήθως συλλαμβάνονται και οδηγούνται αρμοδίως υφίστανται σίγουρα μεγάλη κυρίως ψυχική και συναισθηματική ταλαιπωρία και σίγουρα έπονται δικαστήρια ή άλλα.

Έφτασα στο σημείο να σκεφτώ γιατί οι ανοικτές πισίνες να μην μετατραπούν σε κλειστές, δεν εννοώ και σκεπασμένες αλλά να διαθέτουν ένα σύστημα προστασίας-περίφραξης ασφαλείας-που τις ώρες που δεν πρέπει να λειτουργεί να “κλειδώνεται” και βέβαια να απαγορεύεται η κολύμβηση και να μην μπορεί κάποιος τόσο εύκολα να έχει πρόσβαση σε αυτές, ένα μέτρο πρόληψης, που θα προστατεύει όλους, νύχτα και μέρα.

Αυτές μου οι σκέψεις και προβληματισμοί είναι γενικοί και απορρέουν ειλικρινά για το χαμό αδίκως κάποιων ανθρώπων και την ταλαιπωρία άλλων μια ιστορία, ένα θέμα και πρόβλημα που θα μας ταλαιπωρεί διαρκώς σε θάλασσα και στεριά-πισίνες και που θα πρέπει οι ειδικοί και αρμόδιοι να βρουν λύσεις, σύντομα, πρακτικές και ουσιαστικές για να βοηθήσουν τον άνθρωπο, την κοινωνία να αποφεύγει οδυνηρά φαινόμενα.

Ο γνωστός οδηγός αγώνων Ιαβέρης που ασχολείται με την πρόληψη των ατυχημάτων γενικώς, τροχαία και πνιγμοί, ανέφερε και στις δύο περιπτώσεις αριθμούς που μεταφράζονται σε χιλιάδες, για παράδειγμα σε 50 χρόνια είχαμε 120.000 θύματα-τροχαία (αν άκουσα καλά), δηλαδή στην ουσία εξηφανίσθη μια πόλη, σε μια χώρα που το μεγάλο εθνικό πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του όμως συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"