Σπούδασε πληροφορική στην Αγγλία κι έγινε μελισσοκόμος στη Ρόδο

Σπούδασε πληροφορική στην Αγγλία κι έγινε μελισσοκόμος στη Ρόδο

Σπούδασε πληροφορική στην Αγγλία κι έγινε μελισσοκόμος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3885 ΦΟΡΕΣ

Ο Κώστας Χαϊδούλης μιλά στη «Ροδιακή» για το επάγγελμα που επέλεξε

Κορυφαίο βραβείο ποιότητας και γεύσης μελιού, κατάφερε να αποσπάσει σε παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε στο Λονδίνο πριν από μερικές μέρες, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Χαϊδούλης, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως μελισσοκόμος στη Ρόδο.

Ο νέος μελισσοκόμος, είχε σπουδάσει πληροφορική στο Λονδίνο, αλλά τον κέρδισε τελικά η μελισσοκομία, αφού άφησε μια σίγουρη δουλειά πριν από τρία χρόνια και αφοσιώθηκε σε αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ο διαγωνισμός “Great Taste Awards” στο Λονδίνο είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος διαγωνισμός γευσιγνωσίας. Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 13.000 προϊόντα απο όλο τον κόσμο από τα οποία μόνο τα 208 έλαβαν την υψηλότερη διάκριση των τριών αστέρων.

Το θυμαρίσιο μέλι του Κώνσταντίνου Χαϊδούλη, έλαβε την υψηλότερη διάκριση που είναι τα τρία αστέρια και το μέλι φασκομηλιάς έλαβε ένα αστέρι. Τα προϊόντα της εταιρείας Meliphera επίσης θα παραστούν στον εκθεσιακό χώρο του διαγωνισμού στις 1-3 Σεπτεμβρίου στο Speciality and Fine Food Fair at Olympia στο Λονδίνο.

Aξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στο επίσημο γεύμα του διαγωνισμού που θα γίνει στο Intercontinental Hotel on Park Lane στο Λονδίνο το μενού θα βασιστεί πάνω στο θυμαρίσιο ροδίτικο μέλι της εταιρείας του Κώστα Χαϊδούλη το οποίο κέρδισε την υψηλότατη διάκριση.

«Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα και μου δόθηκε η ευκαιρία πριν από τρία χρόνια» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”. «Ξεκινήσαμε εδώ και τρία χρόνια μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στη μελισσοκομία με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχείρησης.


Έχοντας κατά νου τη δυνατότητα του νησιού της Ρόδου να παράγει εξαιρετικές ποιότητες μελιού στοχεύσαμε σε αυτό. Έχουμε στην κατοχή μας 230 κυψέλες οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα μέρη στο νησί, με αγάπη και μεράκι για το επάγγελμα γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι – συμπλήρωσε με πολύ περηφάνια ο Κωνσταντίνος Χαϊδούλης.

Ο Κωνσταντίνος, αποφάσισε να αφήσει τον τομέα της πληροφορικής που σπούδασε, αλλά και μια έτοιμη δουλειά σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μελισσοκομεία. «Είμαι απόφοιτους του Kingston University του Λονδίνου – είπε ο ίδιος - στον τομέα της πληροφορικής. Εργάστηκα αρχικά σε ξενοδοχείο.

Έτυχε να δω από κοντά πώς αναπτύσσεται η μελισσοκομία και ενθουσιάστηκα. Μου άρεσε. Άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως μια μέρα θα μπορούσα ν’ ασχοληθώ κι εγώ ερασιτεχνικά. Έβαλα μπρος μαζί με τον πατέρα μου που είναι πάντα στο πλευρό μου και είδα ότι θα μπορούσα να ασκήσω τη μελισσοκομία και επαγγελματικά.

Ο Κωνσταντίνος Χαϊδούλης εν ώρα εργασίας
Ο Κωνσταντίνος Χαϊδούλης εν ώρα εργασίας


Έτσι έκανα το μεγάλο βήμα. Βέβαια, έχει μεγάλο ρίσκο όπως όλες οι ιδιωτικές ενασχολήσεις μια τέτοια προσπάθεια. Χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο, απαιτείται μεγάλη φροντίδα ενώ είναι και οι απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως οι ασθένειες κ.λπ. που μπορεί να σε βγάλουν εκτός προγράμματος.»

Το αποτέλεσμα όμως τον δικαίωσε. Κατάφερε να αποσπάσει ένα παγκόσμιο βραβείο στον διαγωνισμό που έγινε στο Λονδίνο, βάζοντας έτσι εκ νέου νέα θεμέλια στην εταιρεία του. Τώρα μπορεί να ατενίζει πλέον το μέλλον και εκτός της τοπικής αγοράς. Για τον Κωνσταντίνο Χαϊδούλη ήταν ένα μεγάλο στοίχημα η διεθνής αυτή διάκριση.

Κι αυτό επειδή το προϊόν του είχε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να διακριθεί ως κορυφαίο. Έτσι κι έγινε, ανάμεσα σε 13.000 προϊόντα, μόλις 208 από αυτά, αξιολογήθηκαν με την ανώτατη διάκριση των 3 αστεριών.

Οι κριτές που αποτελούν την επιτροπή αυτή είναι ανεξάρτητοι ενώ η όλη δοκιμασία γίνεται με αδιάβλητες διαδικασίες. Όπως σημείωσε, τέλος, ο κος Κωνσταντίνος Χαϊδούλης αυτό που έχει σημασία είναι να αγαπά κανείς αυτό που επιλέγει να κάνει. Με αυτό που του αρέσει να ασχολείται. Αυτή είναι και η μοναδική συνταγή επιτυχίας, για να μπορέσει κάποιος να κερδίσει τις... όποιες διακρίσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας