Στο 100% η πληρότητα στα καταλύματα της Κάσου

Στο 100% η πληρότητα στα καταλύματα της Κάσου

Στο 100% η πληρότητα στα καταλύματα της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Στο 100% έχει φθάσει η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα του νησιού. Ενδιαφέρον υπάρχει μεν από τουρίστες Έλληνες και ξένους αλλά πρόσθετα ξενοδοχεία δεν υπάρχουν για να φιλοξενηθούν.

Στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει η Κάσος αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky Ρόδου η δήμαρχος του νησιού κ. Μαίρη Τσανάκη.

«Όλα τα καταλύματα που λειτουργούν στο νησί είναι γεμάτα με κόσμο. Θέλουν και άλλοι να έρθουν για διακοπές στο νησί, αλλά δεν υπάρχουν καταλύματα για να φιλοξενηθούν», δήλωσε η κ. Τσανάκη και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια, να βρεθούν χρηματοδοτικά προγράμματα που θα δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν παραδοσιακοί ξενώνες.

«Μέσω Leader ή άλλα προγράμματα επιδιώκουμε να επισκευαστούν παραδοσιακά σπίτια που έχουν ερημώσει και να γίνουν παραδοσιακοί ξενώνες. Η Κάσος έχει ζήτηση. Είναι όμως και ακριβός προορισμός. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα ώστε να γίνει προσιτό το ταξίδι προς το νησί μας», είπε η κ. Τσανάκη.

Να σημειωθεί πως τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού κατέγραψε σε επίσκεψή του πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

Απολογισμός Θητείας
Όσο για την θητεία που τελειώνει η κ. Τσανάκη αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για να λειτουργεί όπως πρέπει ο Δήμος Κάσου.

«Παραλάβαμε ένα Δήμο με ένα άτομο προσωπικό και μόνο. Toν παραδίδουμε με 11 υπαλλήλους. Καταφέραμε να κάνουμε γεωτρήσεις και να βρούμε νερό που είναι πολύ καλής ποιότητας. Αναστυλώσαμε τη δημοτική βιβλιοθήκη και την αναβαθμίσαμε. Σε κάθε τομέα κάναμε παρεμβάσεις», δήλωσε η κ. Τσανάκη και πρόσθεσε πως θα εργάζεται μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας.

«Αφήνουμε και μια ωραία αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου που θα εγκαινιαστεί στις 8 Αυγούστου», τόνισε η κ. Τσανάκη.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που γίνεται για την κήρυξη της Κάσου σε ηρωικό νησί. Η ανακήρυξη θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Η δήμαρχος του νησιού αναφέρθηκε και στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του νησιού.

Πηγή: skyrodos.gr

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους