Ο νέος Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο νέος Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο νέος Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το νέο Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου όπως διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2019. Η «Αθλητική Ροδιακή» δημοσιεύει ορισμένες σημαντικές διατάξεις που αφορούν στη Football League και τη Γ’ Εθνική. Ειδικότερα:

Άρθρο 5
-Ομάδα που πέτυχε την άνοδό της στη Football League κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο και ο προπονητής της έχει δίπλωμα UEFA A μπορεί να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα 2019-2020 με τον ίδιο προπονητή. Σε περίπτωση αντικατάστασής του ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO.

- Προπονητής ποδοσφαίρου UEFA/Ε.Π.Ο. δεν έχει δικαίωμα να εκτελεί καθήκοντα προπονητή ταυτόχρονα σε δύο ή περισσότερα σωματεία, έστω και χωρίς αμοιβή, με εξαίρεση τη δυνατότητα να είναι προπονητής σε μία αντρική ομάδα ενός σωματείου και ταυτόχρονα προπονητής σε τμήματα υποδομών ακαδημίας του ίδιου σωματείου ή στις μεικτές ομάδες μίας Ενώσεως.

Άρθρο 6
Υποχρέωση πρόσληψης προπονητή από Π.Α.Ε. και σωματεία
1. Οι Π.Α.Ε. και τα ποδοσφαιρικά σωματεία υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν πρώτους προπονητές σε όλα τα τμήματά τους, όπου τούτο είναι υποχρεωτικό, κατόχους διπλωμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 1 του παρόντος.

2. α) Στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. η πρόσληψη προπονητή είναι υποχρεωτική για όλες τις κατηγορίες. Στην περίπτωση που σε μία ΕΠΣ δεν υπάρχει αποδεδειγμένα ικανός αριθμός προπονητών για την κατάλληλη εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης, η ΕΠΣ θα απευθύνει ερώτημα στην Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., η οποία θα αποφασίζει σχετικά για την επίλυση του ζητήματος. Για τον έλεγχο της επάρκειας θα υπολογίζονται μόνο οι προπονητές που έχουν ταυτότητα τριετίας εν ισχύ.

-Για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 ισχύουν οι παρακάτω εξαιρέσεις:

- Δύναται να ξεκινήσει μία ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 με προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA B, υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα αυτή ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 με τον ίδιο προπονητή. Σε περίπτωση αντικατάστασής του, ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Α.

- Σε Ε.Π.Σ. στις οποίες δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προπονητών με δίπλωμα UEFA A, δύναται η ΕΠΣ να απευθύνει ερώτημα στην Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., η οποία θα αποφασίζει σχετικά για την επίλυση του ζητήματος.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων