Β. Στηροκλέας: Μετακόμιση των Ρομά στο Φυτώριο ή να χτιστούν σπίτια στο Καρακόνερο!

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, είχε προχθές στο υπουργείο Εργασίας ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας.

 Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στον κ. Στηροκλέα υποδείχθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης χώρου για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Ρόδου, ενώ του ζητήθηκε να καταθέσει τυχόν νέα πρόταση.

Ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» επανέλαβε ότι «εξήγησα πως είμαστε 50 χρόνια στο Καρακόνερο, θεωρούμε δικό μας τον χώρο και δεν μπορεί να μας απομακρύνει κανείς. Αποδεχόμαστε ότι βρισκόμαστε σε τουριστική ζώνη, αλλά  θα πρέπει να βρεθεί μια λύση κοινά αποδεκτή, που να είναι όλες οι πλευρές ευχαριστημένες και να περιλαμβάνει όλες τις υποδομές».

Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «επεσήμανα ότι από τις πέντε προτάσεις που μας είχε καταθέσει ο νυν δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, δεν είχαμε αποδεχθεί καμία. Ούτε καν για το Τσαΐρι στην οποίο κατέληξαν. Εμείς είχαμε καταθέσει πρόταση για τον χώρο του Φυτωρίου Ρόδου, την οποία μόλις μια εβδομάδα μετά είχε απορρίψει ο κ. Χατζηδιάκος.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε καμία άλλη πρόταση πλην του Φυτωρίου ή της παραμονής μας στο Καρακόνερο, όπου μπορεί να διαμορφωθεί οικισμός με κανονικά σπίτια! Άλλωστε έχουν δεσμευτεί εδώ και καιρό 35 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα για τον σκοπό αυτό, ειδικά για τη Ρόδο και την Κω».

Ο κ. Στηροκλέας ανέφερε μάλιστα ότι αναμένεται να έχει σύντομα συνάντηση με το νέο δήμαρχο Ρόδου: «Πιστεύω ότι στη συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Αντώνη Καμπουράκη και σε συνεννόηση και με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, πάντα εφόσον επιδειχθεί ο ανάλογος σεβασμός απ’ όλες τις πλευρές. Πιστεύω ιδιαίτερα ότι ο κ. Καμπουράκης θα ανταποκριθεί στο πρόβλημα, γιατί κανείς άλλος δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει. Οι προηγούμενοι μας αντιμετώπιζαν ρατσιστικά κατά την ταπεινή μου άποψη και το δηλώνω ξεκάθαρα!».