Υποχρεωτικά στα θρανία θα καθίσουν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί στη Ρόδο

Εκστρατεία εκπαίδευσης και κατάρτισης για τα μέλη του σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους κρατικούς φορείς, ξεκινά ο σύλλογος ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, με στόχο να βελτιωθούν σε ακόμα καλύτερο επίπεδο οι επαγγελματίες οδηγοί της Ροδου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου κος Θεοδόσης Καστανίδης, η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να κάνει ακόμα καλύτερη την εικόνα των επαγγελματιών αφενός, αφετέρου όμως να απομακρύνει σταδιακά από τον κλάδο, τους κακούς και ανεπαρκείς οδηγούς, που σε κάθε περίπτωση μόνο αρνητικά μπορούν να προσφέρουν.
 


Όπως τόνισε ο κος Καστανίδης,  «τα πρακτορεία γενικού τουρισμού απαιτούν πλέον οι οδηγοί ταξί να έχουν γνώσεις εξειδικευμένες, ετοιμάζουμε ένα έγγραφο προς τον υπουργό μεταφορών και του ζητάμε να ξεκινήσουμε σεμινάρια ως οδηγοί ταξί σχετικά με:

Συμπεριφορά
Ξένες γλώσσες
Πρώτες βοήθειες  και Με την ιστορία του νησιού.

Επίσης,  ξεκαθαρίζουμε ότι όσοι δεν καλύψουν τον βασικό κύκλο σεμιναρίων και αγνοήσουν την πρόσκληση για εκπαίδευση, θα προτείνουμε στην πενταετία που ισχύει η ανανέωση της ειδικής άδειας, να μην ανανεώνεται η δική τους άδεια, ή να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, μέχρι ο οδηγός ταξί να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με το αυτονόητο.

Είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει άπαντες να το κατανοήσουν κατέληξε ο κος Καστανίδης. Ξεκινάμε και προχωράμε πολύ γρήγορα, στην εφαρμογή του.»