Μιχάλης Πολιάς: «Θέλουμε την πρώτη πεντάδα!»

Μιχάλης Πολιάς: «Θέλουμε την πρώτη πεντάδα!»

Μιχάλης Πολιάς: «Θέλουμε την πρώτη πεντάδα!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Ο Μιχάλης Πολιάς δηλώνει ικανοποιημένος από την έως τώρα προετοιμασία και ξεκαθαρίζει τον στόχο του Φοίβου ενόψει της νέας χρονιάς

«Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Και οργανωτικά και αγωνιστικά. Όλα τα παιδιά είναι στην προπόνηση καθημερινά και δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Το πιο ευχάριστο απ’ όλα είναι ότι όλοι δουλεύουν με όρεξη. Αυτό είναι πολύ βασικό. Είναι πολύ καλό να ευχαριστούνται οι παίκτες και την προπόνηση και το παιχνίδι».

-Ο Φοίβος πώς θα εμφανιστεί στο νέο πρωτάθλημα;
«Ο Φοίβος θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός. Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε την ομάδα όσο μπορούμε καλύτερα και να συνδυάσουμε την εμπειρία με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο. Είμαι σίγουρος ότι θα πάνα όλα καλά. Φτιάχνουμε μια ομάδα από την αρχή διότι από τον περσινό κορμό δεν έμεινε σχεδόν κανένας, εκτός από δυο – τρεις …στρατιώτες που λέμε.»
-Οπότε η ομάδα σου παρά το ότι κατά κάποιον τρόπο είναι …καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, δεν έχει το άγχος του πρωταθλητισμού…

«Επειδή ακούω διάφορα, το όλα θέμα δεν είναι να πάρει μια ομάδα το πρωτάθλημα. Ο Φοίβος θα παίζει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει και θα είναι ανταγωνιστικός, όμως πρέπει να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Η ομάδα έδειξε και πέρσι που ήταν στη Γ’ Εθνική ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη. Και δεν μιλάω από αγωνιστικής άποψης αλλά περισσότερο από οικονομικής. Μια ομάδα για να πει ότι θέλει να ανέβει, πρέπει να είναι έτοιμη για να κάνει το επόμενο βήμα.

Η ομάδα μας θα πρέπει να αφιερώσει δυο – τρία χρόνια ακόμα για να ετοιμαστεί οργανωτικά και μετά να κοιτάξει πιο πάνω. Τα έξοδα είναι υπερβολικά, δεν είναι εύκολο να καλυφθούν. Χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανταπεξέλθει μια ομάδα της επαρχίας».
-Ποιους βλέπεις φαβορί για να πάρουν τον τίτλο;

«Ξεκάθαρα υπάρχουν τρεις ομάδες που δείχνουν πολύ δυνατές. Ο Ηρακλής Μαριτσών που έχει πάρει όλη την αφρόκρεμα του τοπικού, ο ΑΟ Πυλίου που έχει κάνει σημαντικές προσθήκες και έχει και έναν καλό κορμό αλλά και ο Άρης Αρχαγγέλου που έχει καλή ομάδα. Για τον Φοίβο δεν κρύβουμε ότι θέλουμε να είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά βασικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε και άλλα πράγματα περισσότερο οργανωτικά».

-Μιχάλη είσαι ένα από τα παιδιά που στη δική σου γενιά ξεχώρισαν παίζοντας ποδόσφαιρο, οπότε η άποψη σου μετράει. Πιστεύεις ότι υπάρχουν πλέον καλοί παίκτες με όλη τη σημασία της λέξης;

«Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Υπάρχουν βέβαια κάποια παιδιά που κάνουν καριέρα. Όμως αυτά είναι τα παιδιά που έφυγαν από το νησί και τα κατάφεραν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι εδώ, στη Ρόδο, το οποίο εύχομαι να λυθεί ως ένα σημείο με τις ομάδες Νέων που δημιουργούνται τώρα στον Διαγόρα και στον Ιάλυσο. Μιλώντας γενικά και κάνοντας μια σύγκριση με τη δική μου γενιά, θα πω ότι τα παιδιά δεν είναι το ίδιο. Καταρχάς δεν αγαπάνε τόσο πολύ το άθλημα και δεν έχουν υπομονή να δουλέψουν. Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Επηρεάζονται από τους γονείς τους οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους, όνειρα μέσα από τα παιδιά τους και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος».
-Είναι και πιο …light πλέον τα παιδιά, ενώ εσείς παίζατε κάτω από σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες από κάθε άποψη…

«Ναι εννοείται. Ας μην αναφερθώ τώρα σε ιστορίες για το τι ακούγαμε και τι περνούσαμε εμείς από τους μεγάλους εκείνης της εποχής. Τα σημερινά παιδιά δεν θα ερχόντουσαν καν στο γήπεδο. Είχαμε πολλά όνειρα και δουλεύαμε. Όσοι πίστευαν στους εαυτούς τους, τα κατάφεραν. Θέλω να πω κάτι που ισχύει και στο τωρινό ποδόσφαιρο. Ο καλός ο παίκτης δεν μπορεί να χαθεί. Το ποδόσφαιρο σε βάθος χρόνου δεν μπορεί να αδικήσει τους καλούς. Συνιστώ στα παιδιά, υπομονή, δουλειά, το κεφάλι κάτω και μακριά ο μπαμπάς και η μαμά. Όσο πιο μακριά από το γήπεδο, τόσο καλύτερα…»

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων