Δεκαπενταύγουστος με ολόγιομο φεγγάρι στην Αρχαία Ακρόπολη της Ρόδου

Φέτος η γιορτή είναι διπλή: Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, που θεωρείται η ομορφότερη του χρόνου, συμπίπτει με τον Δεκαπενταύγουστο.

Έτσι λοιπόν τη χρονιά αυτή, όπως και κάθε χρόνο, 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και Μουσεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού!

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Εκδηλώσεις για την Πανσέληνο θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις κυρίως μουσικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τον Δεκαπενταύγουστο στην Αρχαία Ακρόπολη Ρόδου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: news247.gr