Ο προγραμματισμός για τους Αιγαιοπελαγίτικους

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι σύλλογοι θα κάνουν τον προγραμματισμό τους για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου της Λέσβου, μιας και αποτελούν ουσιαστικά τη διοργάνωση με την οποία κλείνει κάθε αγωνιστική περίοδος.

Φέτος ως γνωστόν, οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου και θα μετακινηθούν 253 άτομα, αθλητές-αθλήτριες και συνοδοί σχεδόν όλων των συλλόγων από βόρειο και νότιο Αιγαίο, με τους 109 να προέρχονται από τα Δωδεκάνησα.

Για τη συμμετοχή των σωματείων στους αγώνες, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των αγώνων και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τα σωματεία θα στέλνουν τη  δήλωση συμμετοχής τους στις κατά τόπους Ε.Α.Σ.  μέχρι τη Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου.  Οι Τεχνικοί Σύμβουλοι θα ελέγξουν την ορθότητα των δηλώσεων με βάση τους όρους της προκήρυξης και θα τις υπογράφουν.

Οι ΕΑΣ υποχρεούνται μέχρι την  Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου να έχουν στείλει στην Ε.Α.Σ. Λέσβου, τις τελικές - ελεγμένες δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων τους.
Σχετικά με τα έπαθλα,  στους 1ους νικητές-νικήτριες των αγωνισμάτων, καθώς και στους τρεις πρώτους συλλόγους της γενικής βαθμολογίας, θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

Στους 2ους και 3ους  νικητές-νικήτριες των αγωνισμάτων, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
Θα βαθμολογούνται οι έξι πρώτοι-ες νικητές – νικήτριες των αγωνισμάτων:

Η βαθμολογία που θα ισχύσει στα ατομικά αγωνίσματα, θα είναι  7 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1.
 Αν οι αθλητές-αθλήτριες που θα συμμετέχουν είναι λιγότεροι-ες (από 6), τότε η κλίμακα των βαθμών που θα δίνονται θα ξεκινά πάλι από 7-5-4-…, διατηρούμενης της διαφοράς των δύο (2) βαθμών του πρώτου από το δεύτερο νικητή.

Αν οι αθλητές-αθλήτριες είναι 5, η κλίμακα βαθμολογίας θα είναι 7-5-4-3-2.  
Αν είναι 2, η κλίμακα θα είναι 7-5.
Αν είναι 1, τότε θα πάρει 7 βαθμούς.

Στις Σκυταλοδρομίες  θα ισχύσει το ίδιο σύστημα, με τη διαφορά ότι οι βαθμοί θα είναι διπλάσιοι, δηλαδή  14 – 10 – 8 – 6 – 4 - 2.

Αν οι ομάδες είναι 5, η κλίμακα βαθμολογίας θα είναι 14-10-8-6-4.  
Αν είναι 2, η κλίμακα θα είναι 14-10.
Αν είναι 1, τότε θα πάρει 14 βαθμούς.