Τα 45 χρόνια λειτουργίας του εορτάζει το ξενοδοχείο “Rodos Palace”

Τα 45 χρόνια λειτουργίας του εορτάζει το ξενοδοχείο “Rodos Palace”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3883 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί το έργο “Ο Δράκος της Ρόδου” του καλλιτέχνη Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη

Μια σειρά από εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 45 χρόνων λειτουργίας του ξενοδοχείου πραγματοποιεί το “Rodos Palace”, όχι μόνο για τους επισκέπτες του, αλλά και για τους ντόπιους, σε μια προσπάθεια ανάδειξης -πάνω από όλα- της Ρόδου, και έπειτα του ίδιου του “Rodos Palace”.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτών των εκδηλώσεων, πραγματοποιείται ένα μεγάλο event στο ξενοδοχείο το οποίο σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη κ. Νίκο- Γιώργο Παπουτσίδη, και το οποίο είναι αφιερωμένο στον “Δράκο της Ρόδου”. Το δρώμενο- εικαστικό έργο του καλλιτέχνη πρόκειται να παρουσιαστεί στις 16 Αυγούστου στο ξενοδοχείο, ενώ από την επομένη ημέρα, θα είναι ανοιχτό για το κοινό προκειμένου να το θαυμάσει. Ωστόσο, τι ακριβώς αφορά το εν λόγω δρώμενο, αποτελεί κάτι το οποίο θα αποκαλυφθεί την ημέρα της παρουσίασης και όχι νωρίτερα!

Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Μανουσάκη, στέλεχος του τμήματος Marketing και τον κ. Μάκο Τσιμέττα, στέλεχος του τμήματος ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του “Rodos Palace”, το ξενοδοχείο, πρωτοπόρο σε πολλά πράγματα, πρόκειται να πραγματοποιήσει μέχρι και το τέλος της σεζόν αρκετά event.

Οι ίδιοι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, αναφέρθηκαν όχι μόνο στα προηγούμενα event που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των 45 χρόνων λειτουργίας του ξενοδοχείου, αλλά και σε επόμενα event, όπως, εκτός απο τον “Δράκο της Ρόδου”, ένα event που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου από την καλλιτέχνιδα κ. Αιμιλία Παπαφιλίππου, το οποίο μάλιστα θα γίνει εκτός του ξενοδοχείου και θα είναι μια προσφορά για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Και λίγο αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, ένα ακόμα event που θα συντελεστεί στην πόλη της Ρόδου, με στόχο να είναι προσβάσιμα απο όλους αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις θα ζητηθεί και η συμμετοχή του κοινού αφού θα υπάρχει διάδραση (θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση σύντομα).

Τα στελέχη του τμήματος Marketing του “Rodos Palace”,  κ.κ.Μάκος Τσιμέττας, Κατερίνα Μανουσάκη
Τα στελέχη του τμήματος Marketing του “Rodos Palace”, κ.κ.Μάκος Τσιμέττας, Κατερίνα Μανουσάκη

Ο κ. Τσιμέττας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Σήμερα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για μια μαγική ιστορία με ένα απίστευτο πρωταγωνιστή, έναν πρωταγωνιστή ο οποίος δεν είναι γνωστός μόνο στον τόπο μας ή μόνο στην Ελλάδα, είναι ένας πρωταγωνιστής Χολιγουντιανών διαστάσεων. Μιλάμε για έναν πρωταγωνιστή σε έναν μαγικό τόπο, έναν μαγικό προορισμό όπως είναι ο τόπος μας.

Ο προορισμός για το “Rodos Palace” το οποίο γιορτάζει φέτος τα 45 χρόνια λειτουργίας του, φέτος για το “Rodos Palace” destination δεν είναι το ίδιο το ξενοδοχείο αλλά είναι η Ρόδος. Γιατί όπως όλοι πολύ καλά ξέρουμε, αν δεν υπάρχει ένας προορισμός διαθέσιμος, έτοιμος να δεχθεί επισκέπτες, τότε δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για πάρα πολύ καλά καταλύματα, τα οποία τα ίδια δεν είναι ικανά να φέρουν επισκέπτες".

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και πρόκειται να πραγματοποιηθούν, ο ίδιος ανέφερε "η σειρά εκδηλώσεων οι οποίες γίνονται με αφορμή τα 45 χρόνια ξεκίνησαν απο τον Απρίλιο, ενώ σήμερα θα μιλήσουμε για δύο απο αυτές" και συνέχισε λέγοντας "η ολοκλήρωση- πραγμάτωση των εκδηλώσεων θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Μιλάμε για δύο μεγάλα εικαστικά γεγονότα, το ένα είναι στο ίδιο το ξενοδοχείο το άλλο στην πόλη και είναι μια προσφορά σε όλους όσοι επισκέπτονται την πόλη μας".

Στο πλαίσιο μάλιστα της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το National Geographic αναφορικά με τον “Δράκο της Ρόδου”, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τον μύθο ζούσε στο λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), ενώ στο σημείο που βρίσκεται τώρα το ξενοδοχείο, ήταν η κρυψώνα του.

"Έτσι αυτή είναι η αφετηρία που ξεκινήσαμε φέτος να αναβιώσουμε τον “Δράκο της Ρόδου”. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής για τον οποίο μιλήσαμε πριν. Ο Δράκος της Ρόδου είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο", ενώ συνέχισε λέγοντας "έτσι αποφασίσαμε και εμείς φέτος να αναβιώσουμε την ιστορία, να "ξυπνήσει" ο καλός Δράκος και να μοιραστούμε μαζί την ιστορία και να τη φέρουμε κοντά, όχι μόνο στο Ροδιακό κοινό αλλά και τους τουρίστες γιατί είναι μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί".

Η κ.Μαίρη  Καμπουράκη με τον καλλιτέχνη κ. Νίκο-Γιώργο Παπουτσίδη
Η κ.Μαίρη Καμπουράκη με τον καλλιτέχνη κ. Νίκο-Γιώργο Παπουτσίδη

Μάλιστα, ο καλλιτέχνης, έργα του οποίου κοσμούν το νησί μας εδώ και χρόνια, έδωσε "το παρών" στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος αναφορικά με τον “Δράκο της Ρόδου”, αναφέρει "...Στη Ρόδο ο μύθος θέλει έναν δράκο να αρπάζει τους περαστικούς. Πηγή έμπνευσης για μένα το παραμύθι αυτό. Απο την ενότητα "δρακοσυλλέκτης", ο σιδερένιος δράκος, που φιλοτεχνήθηκε ειδικά για τον χώρο, δεν αρπάζει τους περαστικούς του φιλόξενου ξενοδοχείου, αλλά τους προσφέρει κομμάτια απο το σώμα, αποκαλύπτοντας έτσι τη σιλουέτα τους στο Ροδιακό φως. Οι δράκοι ζουν παντού και μέσα μας. Θα φτάσουμε να λέμε κάποτε ότι δεν υπάρχουν δράκοι;"

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης Νίκος- Γιώργος Παπουτσίδης
O Nίκος Γιώργος Παπουτσίδης γεννήθηκε στο Κάιρο και ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε στην Αγγλία Περιβαλλοντολογική Τέχνη και Σχέδιο, Τέχνη και Ιστορία Τέχνης. Έζησε για πολλά χρόνια στο Παρίσι, όπου συνεργάστηκε με διάφορες γκαλερί.
Επινόησε το Σιδηρογράφημα, είδος τέχνης όπου η ζωγραφική και η γλυπτική παρουσιάζουν ενιαίο έργο πάνω σε λαμαρίνα.

Έχει σχεδιάσει είδη γραμμάτων και συνθέσεις με λέξεις και έχει γράψει Οπτική Ποίηση.
Δημιούργησε το Ποίημα Αντικείμενο, συνδυασμό εικόνας και λόγου.
Φιλοτέχνησε μετάλλια, βραβεία, κοσμήματα, εξώφυλλα δίσκων, αφίσες και υπαίθρια λάβαρα.

Γλυπτά του βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (1997), στο Αμερικανικο Κολλέγιο Ελλάδος - ACGart (1997, 2007, 2009), στα γραφεία της ABSOLUT COMPANY, Στοκχόλμη (1999), στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” (2000), στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών (2003) , στο ΚΑΤ Κηφισιάς (2003), στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων (2008), στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊς (2010), στο Copelouzos Family Art Museum (2012), στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (2013) και στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα (2013).

Υπαίθρια μόνιμα εγκατεστημένα γλυπτά του υπάρχουν στην Τεχνόπολη-Γκάζι (1999), στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς (2001) , στην Ιθάκη (2001), σε πλατεία του Δήμου Κηφισιάς (2003), στο Ηρώον του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (2005), στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών (2007), σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου (2008), στο Copelouzos Family Art Museum (2012), στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου (2013), στην πρόσοψη νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Σόλωνος 6 (2013) και σε βιομηχανικό κτίριο στο Μαρκόπουλο Αττικής (2014).

Έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας (1996) και της Γιορτής Βιβλίου (1997).

Το 2018 το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" υπό την αιγίδα του Μουσείου Μαραθωνείου Δρόμου οργάνωσε έκθεση διάρκειας έξι μηνών με ενότητα έργων του σχετικά με το Μαραθώνειο Ιδεώδες.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 2001.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου