«Άλιος»: ο δωρικός τύπος της λέξης ΗΛΙΟΣ!

«Άλιος»: ο δωρικός τύπος της λέξης ΗΛΙΟΣ!

«Άλιος»: ο δωρικός τύπος της λέξης ΗΛΙΟΣ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 699 ΦΟΡΕΣ

Ένας νεογνός ήλιος πολιτισμού ανέτειλε μέσα από τις ψυχές δύο ανθρώπων της τέχνης και του θεάτρου! Σουζάνα Καρδούλια και Κωνσταντίνος Μανής οι σύγχρονοι πολιτισμικοί ΗΛΙΑτορες!

Άνθρωποι με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και διακριτικές εμφανίσεις εντός και εκτός σκηνής δημιούργησαν έναν σύλλογο τέχνης και πολιτισμού με την ονομασία "Άλιος"!

Δύναμή τους η ψυχή τους, η αγάπη τους για το θέατρο και οι εναλλακτικές του εκφάνσεις. Έκφρασή τους η ανάγκη για τη συνέχιση αυτής της ψυχής, αυτού του πολιτισμού! Υπηρέτες της τέχνης και αφεντικά της δημιουργίας. Δύο ανθρώπινοι κύκλοι ζωής με έντονες ανησυχίες για κάθε μορφή τέχνης που προάγει τον άνθρωπο και τον άγει σε μια αισιόδοξη και ελπιδοφόρα ματιά και περπατησιά. Η εμπειρία τους έγινε υψηλή τέχνη .

Σε μια κομβική στιγμή ενώθηκαν οι καλλιτεχνικοί τους δρόμοι και άνοιξαν το δικό τους μονοπάτι σε έναν ορίζοντα όπου οι ψυχές γεννούν ελπίδα και φωτίζουν με φως τα σκοτάδια. Ζωντανή δύναμη ο πολιτισμός και αυτό ήταν η εσωτερική ανάγκη να γίνει δυναμική σε έναν τόπο που η τέχνη αναδύει τεχνίτες με μεράκι, γνώση και σπουδή. Παρελθόν και παρόν ξέχειλο από θεατρικές προβολές και προσφορές στο φιλοθεάμων κοινό της Ρόδου.

Ιδού η Ρόδος ιδού και “ο Άλιος”.
Ιερή στιγμή.

Η μεγάλη και παρθενική τους ανα_ΓΕΝΝΗΣΗ!
7,8,9 Αυγούστου τα γενέθλια του πολιτισμικού ομίλου.

Πολιτισμικό μαιευτήριο: θερινό κινηματοθέατρο “Ρόδον”.
Νονοί όλοι εμείς που αγαπάμε τον εκλεκτό γόνο του πολιτισμού που λέγεται θέατρο.

Πλήθος κόσμου, φίλοι, συνάδελφοι, λάτρεις του καλού και ποιοτικού θεάματος έδωσαν το “παρών” για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν το νεογέννητο θεατρικό έργο του ομίλου “Άλιος”.

"Φθινοπωρινή ιστορία": Ένα έργο του Αλεξέι Νικολάγιεβιτς Αρμπούζωφ. Κωμωδία παλιάς μόδας που μας τη σέρβιραν σε σύγχρονη μορφή με καλοδουλεμένη τεχνική, ερμηνεία και σκηνοθεσία.

Πρώτο γέννημα του πολιτισμικού ομίλου, πρώτο παιδί της συνεργασίας τους. Μια εξαιρετική πρεμιέρα που γοήτευσε το κοινό. Ένα έργο με σταδιακή κλιμάκωση συναισθημάτων, με αξιοπρεπή παρουσία, με αξιόλογους ηθοποιούς, εξαίρετη ερμηνεία και με μια δυνατή σκηνοθεσία από τον Κωνσταντίνο και τη Σουσάνα. Μια απογείωση εικόνας, έκφρασης, τέχνης και θεάματος.

Άξιο αποτέλεσμα με εμφανή την προσεγμένη δουλειά και κατάθεση ψυχής από το δίδυμο Μανή και Καρδούλια.

Εκλεκτοί πρωταγωνιστές η Ξένια Ζαχαριάδου και ο Μανώλης Τσακογιάννης. Άνθρωποι της εκπαίδευσης και φίλοι του πολιτισμού. Οι υπέροχες ερμηνείες τους, η άψογη παρουσία τους, η αψεγάδιαστη γλώσσα, το άριστο δέσιμό τους στη σκηνή, η απαράμιλλή τους επικοινωνία ήταν το πιο δυνατό άλλοθι για να κεράσουν τον θεατή με μια γεύση χαράς αλλά και προβληματισμού.

Ένα ζευγάρι που κουβαλάει τις δικές του διαφορετικές ιστορίες και προσεγγίζει τον δρόμο της αισιοδοξίας και της ευτυχίας μέσα από τα προσωπικά του αδιέξοδα και το σκοτεινό του παρελθόν.

Αναπτύσσονται συμπεριφορές και συναισθήματα που σε εγείρουν ψυχικά και σε οπλίζουν με ελπίδα πως η αγάπη προς τον άνθρωπο, η πίστη στο αληθινό, η προσμονή για το καλύτερο θέλουν βήματα και μάχες εσωτερικές για να πλησιάσεις την ευτυχία. Γλυκόπικρη κωμωδία που σε δικαιώνει στο τέλος και δυναμώνει την αδύναμή σου ψυχή στο άπιαστο.

Συγκίνηση και δέος σε πλημμμυρίζει με έναν καταιγιστικό χείμαρρο συναισθημάτων. Η πάλη ανάμεσα στους κανόνες και στην άρση, το νοσηρό παρελθόν που φεύγει και το ευοίωνο μέλλον που έρχεται φέρνει τους πρωταγωνιστές σε μια ευτυχή συνύπαρξη. Η αγάπη τολμά και κατακτά τις καρδιές. Ο φόβος γίνεται πόθος. Η απώλεια γίνεται υιοθεσία ζωής. Η παραίτηση γίνεται απαίτηση. Αυτό ήταν το βαθύ μήνυμα και νόημα της θεατρικής παράστασης.

Η αγάπη για το θέατρο φιγουράρει ως λεζάντα και υπόσχεση για ένα γενναιόδωρο αύριο από τον νεοσύστατο όμιλο “ΑΛΙΟΣ”! Η αγάπη ζωντανεύει κάθε κύτταρο, κάθε μονάδα ζωής και δημιουργίας. Με μαγιά αυτή την αγάπη οι καλοί μου φίλοι Σουσάνα και Κωνσταντίνος έπλασαν μια πολιτισμική μπουκιά για να μας χορταίνει κάθε φορά που η στιγμή θα ζητά λύτρωση και η ψυχή πλήρωση!
Το ταξίδι άρχισε... το καράβι σαλπάρει.

Σπουδαίο βήμα για τα πολιτιστικά κιτάπια της Ρόδου ο σύλλογος “Άλιος”. Μια μονάδα τέχνης. Μια οπτική και προοπτική αλλιώς. Μια φωνή μέσα στην αφωνία των καιρών. Μια ακτίνα φωτός. Ευελπιστούμε σε μια πληθώρα εναλλακτικών δράσεων και παρουσιάσεων. Καλοτάξιδο κάθε σχέδιο και όνειρο ψυχής!

Είθε να αρμενίζετε με ούριο άνεμο στο πέλαγος των καλλιτεχνικών σας αναζητήσεων και να βρίσκετε λιμάνι σε κάθε ψυχή που πάλλεται με πείσμα να κερδίσει το στοίχημα της αγάπης και του έρωτα. Κάθε ευχή σας να γίνεται σκαρί και κάθε σχέδιο σημαία. Καλή τύχη σε όσα η ψυχή σας ποθεί να ενδώσει μέσα από τον πολιτισμό και την τέχνη.

Σουσάνα Καρδούλια και Κωνσταντίνε Μανή: Απλά ειστε υπέροχοι.

Ο ήχος της επιτυχίας σας σεμνός και διακριτικός. Ο απόηχος ελπιδοφόρος. Η ηχώ μεθάει θεατές και σηματοδοτεί ταξίδια αλαργινά και σαγηνευτικά.
Έχουμε πάρει θέση... Ανοιχτός ο ορίζοντας. Ορατός ο στόχος.
Έχετε πάρει την επιβεβαίωση του κοινού, το χρίσμα!
Αξίζετε τον σεβασμό μας!

Μας ενθαρρύνετε να ονειρευόμαστε, να ξυπνήσουμε και να κοιτάμε το όνειρό μας ...με τα μάτια και το βλέμμα στραμμένο μέσα μας.

"Πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα για να γίνουν θαύματα" έλεγε ο μεγάλος θεατράνθρωπος Κάρολος Κουν.
" Το θέατρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως να αλλάξει τους θεατές. Αυτοί αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο"!
Μπρεχτ*

Όλος ο κόσμος μια σκηνή...
Σουσάνα και Κωνσταντίνε γεμίσατε τη σκηνή με ζωή.
Ξένια Ζαχαριάδη και Μανώλη Τσακογιάννη εμφυσήσατε πνοή στη σκηνή.
Χειροκροτώ με αγάπη το πρώτο σας θεατρικό έργο. Καλό ύψος σε κάθε απόπειρα πολιτισμικού τελετουργικού. Δώσατε μπόι στο θέατρο. Σε εμάς λόγο να αναθεωρήσουμε οπτικές.

Ένα ουράνιο τόξο προβάλλει.
Έφυγα από το Ρόδον γοητευμένη ...!
Η φίλη σας
Δέσποινα Χατζησάββα,
Δασκάλα

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου